31 d’octubre de 2020 31/10/20

Aquest poble de Castelló és el primer a recomanar el autoconfinamient davant els rebrots

Arxiu
Arxiu
  • L'ajuntament tanca piscines, hotels i altres establiments municipals i demana als veïns que es queden el major temps possible a casa

Els nous brots de COVID-19 continuen afectant cada racó de la Comunitat Valenciana, en aquest cas, al municipi de La Pobla de Benifassà on, després de tindre coneixement de diversos casos positius del virus, s'han adoptat mesures estrictes per a frenar els contagis.

El consistori va difondre ahir un bàndol signat per l'alcalde, David Gil Ventaja, en el qual es prega a la població que pateix símptomes i es troba en confinament que la respecte de manera rigorosa. També, demana a la resta de veïns que continuen complint les normes sanitàries que consisteixen en: quedar-se a casa el major temps possible, mantindre el distanciament social, utilitzar obligatòriament la màscara fora de les residències particulars de cada individu, llavar-se les mans amb freqüència, tossir cobrint-se amb el colze i consultar amb el consistori mèdic en cas de presentar símptomes de ser portador del virus.

A més, s'han clausurat tots els establiments dependents de l'ajuntament com la piscina municipal, l'oficina de turisme, la unitat de respir, l'hotel-restaurant o el lloc del jubilat, entre altres locals que també han tancat les seues portes, com a mínim, durant 15 dies, i si la situació progressa favorablement.

Des de l'Ajuntament, es diu a la responsabilitat col·lectiva pel bé de tots: “Volem recordar que és absolutament imprescindible que siguem responsables i complim les recomanacions sanitàries de seguretat per a evitar rebrots i passos arrere que posen en perill la salut de les persones i la recuperació econòmica”, assenyala el bàndol al qual ha tingut accés elperiodic.com.

Aquesta xicoteta localitat del Baix Maestrat que compta amb al voltant de 300 habitants, no pot ser confinada íntegrament sense que ho decrete la Generalitat, no obstant això, s'espera que la població complisca amb aquestes mesures per a previndre una major expansió de coronavirus.

Contagis relacionats amb el brot de la discoteca de Peníscola

Els contagis en el municipi estan relacionats amb el brot en la discoteca Ébano de Peníscola durant els dies 11, 12 i 13 de juliol. És per això que la Conselleria de Sanitat va prendre la iniciativa de realitzar proves a tots els assistents que van acudir al local nocturn en aqueixes dates i així detectar possibles contagis.

Pujar