elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ELECCIONS 23J

Amparo Marco es queda fora de les llistes al Congrés i al Senat

Amparo Marco es queda fora de les llistes al Congrés i al Senat

  Els socialistes de Castelló han desfullat la margarida i presentat als seus candidats per a les llistes al Congrés i al Senat en les eleccions generals del 23J i la llista de regidors que seran diputats provincials en la Diputació.

  La direcció socialista ha apostat per la continuïtat, amb perfils amb experiència per al Congrés en una llista que encapçala l'actual diputada Susana Ros, seguida del senador Artemi Rallo. Per part seua, un dels noms que sonaven per a les cambres nacionals, com el secretari general en la capital, Germán Renau, queda fora.

  Tampoc anirà ni al Congrés ni al Senat l'encara alcaldessa de Castelló Amparo Marco, que sonava per a les llistes després de perdre l'alcaldia, i que havia mantingut una dura disputa per la secretaria general a la ciutat amb Renau. Així, el partit llisca una imatge d'unitat després d'apartar de les llistes als líders de dos sectors enfrontats en la capital.

  D'altra banda, es confirma que l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, tampoc anirà a Madrid, com es rumorejava en l'última setmana.

  Per part seua, al Senat figurarà com a número u del PSOE de Castelló l'actual directora territorial de Presidència, Eva Redondo.

  El PSPV-PSOE ha explicat en un comunicat que ambiciona reforçar el seu paper representatiu en la Comunitat Valenciana, escenificat en un augment d'escons en les últimes eleccions autonòmiques, “per a convertir de nou en president a Pedro Sánchez i que continue la senda de creixement econòmic i social i en drets i llibertats”.

  La Comissió Executiva Provincial del PSPV ha validat l’equip de regidors i regidores que assumiran la representació del Partit Socialista al Ple de la Diputació de Castelló. La proposta sotmesa aquesta vesprada a votació a Vila-real posiciona a Samuel Falomir, actual secretari general, com a portaveu del grup i líder de l’oposició. En aquesta tasca estarà acompanyat per nou noms que, d’acord a Falomir, “comptem amb una experiència en gestió demostrada i un profund coneixement del que és el municipalisme”. La majoria són cares noves a la institució, com les de José Luis López, portaveu de Castelló de la Plana; Merche Galí, actual alcaldessa d’Almassora; Rhamsés Ripollés, primer edil de Morella; Vicent Aparisi, regidor de Borriana; i Zaida Moreno, representant de la Vall d’Uixó. La llista es completa amb José Benlloch, alcalde de Vila-real; María Jiménez, vicealcaldessa d’Orpesa; Ruth Sanz, regidora de Càlig; i Benjamín Escriche, alcalde de Soneja, els quals coneixen des de dins el funcionament de la corporació provincial. La correlació de postulants serà tramesa ara al Comité Federal perquè faça l’informe pertinent i l’aprovació definitiva.

  L’elecció de l’equip socialista de la Diputació inicia una etapa de renovació que es caracteritzarà per “la contundència en l’oposició”. L’alcalde de l’Alcora promet “ser constructiu però sense deixar la duresa de costat perquè sabem com va gestionar el PP la institució durant més dues dècades”. Assenyala que “estarem vigilants perquè no torne a imposar-se el repartiment de recursos de forma sectària ni renunciarem a les nostres propostes ni a la nostra labor de fiscalització”. En els pròxims quatre anys “estarem a peu de carrer per a escoltar la ciutadania amb l’objectiu d’erigir-nos en una alternativa política de canvi sensata i real i llunyana de la crispació i el populisme de la dreta”.

   

  Pujar