elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Per què s'ha agermanat un poble de Castelló amb el municipi francés de Pechabou?

Per què s'ha agermanat un poble de Castelló amb el municipi francés de Pechabou?
  • Totes dues poblacions mantenen relacions des de fa molts anys

MÉS FOTOS
Per què s'ha agermanat un poble de Castelló amb el municipi francés de Pechabou? - (foto 2)

L'Ajuntament de Sant Jordi continua potenciant les relacions internacionals del municipi. Amb motiu de les celebracions del 20 aniversari de l'agermanament amb el municipi francés de Pechabou, ha inaugurat un mosaic realitzat en ceràmica pintada en honor al poble agermanat de França, que s'ha instal·lat juntament amb el de la localitat alemanya de Mayschoss.

Sant Jordi manté nombrosos vincles amb este poble del sud de França, que ja està provocant intercanvis de tota mena, a més de culturals, especialment a nivell de compartir tradicions i potenciar les relacions comercials, com ho demostra el fet que molts productes de Sant Jordi són protagonistes en la tradicional fira del municipi del sud de França.

Iván Sánchez Cifre ha assegurat que “este homenatge és una mostra d'agraïment a una localitat germana que ens està ajudant molt a promocionar Sant Jordi en la seua zona d'influència en el sud de França. Per això, hem volgut que la presentació d'este mosaic ceràmic forme part dels actes commemoratius en els quals intercambiacos les nostres expressions culturals, gastronòmiques, comercials i d'arrelament amb els nostres respectius territoris, que ja formen part de la història de totes dues terres”.

Sense anar més lluny, este passat estiu es va desplaçar fins a Pechabou una delegació de Sant Jordi composta per 100 persones, amb el seu alcalde, Iván Sánchez Cifre al capdavant, que va estar acompanyat per membres de l'Associació Musical de Sant Jordi, de la Coral Veus de Sant Jordi, dels Bombos i Tambors, i cuiners de Sant Jordi, juntament amb Paco Llopis, i altres membres de l'Ajuntament, a més de la Reina i Dames de 2023.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Jordi, tradicionalment, aprofita la seua bona relació amb el municipi francés de Pechabou per a promocionar el consum de l'oli, les mandarines i licors artesans dels productors locals amb un estand propi en la fira ‘Le Vaig marxar Au Gras’, que se sol celebrar cada tardor.

Pechabou és un municipi de 1.500 habitants que està situat a tan sols 12 quilòmetres del centre històric de Tolosa i que resulta molt atractiu durant tot l'any, ja que oferix la possibilitat de gaudir de nombroses activitats organitzades per les diferents associacions culturals, lúdiques i esportives, com a exemple destaquen: Associació de Pintors Amateur locals, coral, futbol, tenis de taula, esgrima, grup de teatre, grup de ball, cursos d'idiomes, etc.

Les festes del poble se celebren cada any l'últim cap de setmana d'agost, encara que el seu esdeveniment festiu més destacat és este que se celebra a mitjan novembre: "Le Vaig marxar Au Gras" (Mercat del Foie gras). En el mateix participen artesans arribats d'altres poblacions veïnes de Pechabou oferixen els seus productes de gran qualitat, com ara: el foie gras en totes les seues variants, magret d'ànec, formatges de la zona, embotits de cérvols, melmelades casolanes i vins de la regió, així com l'oli d'oliva verge i les mandarines de Sant Jordi, tots dos productes molt benvolguts per veïns i visitants d'esta fira francesa.

Pujar