elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les 3.500 ‘kellys’ de Castelló podran optar a la prestació per desocupació

Les 3.500 ‘kellys’ de Castelló podran optar a la prestació per desocupació
  • La vicesecretària del PSPV provincial assenyala que el Partit Socialista “dona resposta a una reivindicació històrica” del col·lectiu de treballadores de la llar, fins ara l’únic que no comptava amb aquest dret

La vicesecretària del PSPV provincial, Zaida Moreno, destaca que la nova legislació impulsada pel Partit Socialista a Madrid amplia els drets laborals de les 3.500 treballadores de la llar de Castelló en equiparar les condicions de treball i de Seguretat Social a la resta de persones assalariades. Des d’ara, explica, les professionals del sector podran beneficiar-se d’una prestació per desocupació i cobertura social com ho fa la resta. Fins al moment, les ‘kellys’ eren l’únic grup professional que no comptava amb aquest dret.

Moreno assenyala que amb aquesta norma “es dona resposta a una reivindicació de llarg recorregut d’aquest col·lectiu i s’acaba amb un tracte discriminatori que ha deixat desemparades i sense drets milers de dones de les nostres comarques”. Tal com afirma, amb aquesta mesura impulsada per l’executiu de Pedro Sánchez s'equiparen els drets de les treballadores de la llar amb la resta d'assalariats, millorant les mesures de protecció en matèria de prevenció de riscos laborals i aportant major estabilitat laboral. Es tracta, doncs, “d’un avanç històric en la protecció del col·lectiu, que fa un pas més cap a la igualtat i la justícia social de la classe treballadora”.

La vicesecretària socialista remarca que aquesta equiparació també suposa un avanç en la lluita contra la desigualtat entre homes i dones, en tractar-se d'un sector àmpliament feminitzat, on el 95,9% de les treballadores són dones.

ELS MAJORS AVANÇOS SOCIALS EN DÈCADES

La dirigent socialista ressalta que el govern de Pedro Sánchez ve posant des de 2018 sobre la taula “l’agenda social” que està convertint Espanya en “un referent europeu de protecció social”. “En els últim anys s’ha avançat com mai en la consecució de nous drets”, com l'augment del salari mínim als 1.000 euros, la revalorització de les pensions, l'augment de les beques, l'aprovació de la reforma laboral, les ajudes a l'habitatge per a joves o els permisos de paternitat ."Comptem amb un govern totalment bolcat en una agenda ciutadana de primer ordre, amb sensibilitat social i obsessionat per ajudar a les famílies amb la creació de noves oportunitats", assegura.

Pujar