elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna perd 300.000 euros de subvenció per a Inclusió Social

  • Compromís per Paterna critica que s’haja perdut aquesta subvenció per a contractar a 9 professionals en l’àrea d’Inclusió

Compromís per Paterna ha criticat el fet que l’Ajuntament de Paterna, amb Sagredo al capdavant, haja perdut una subvenció de 300.000 euros destinada a inclusió social. Per a la regidora de la formació, Carmen Gayá, “aquest és un fet inadmissible, Paterna perd la contractació de 9 professionals per a una àrea que a Paterna és molt important”.

Argumenten des de la formació que “l'any 2021 la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Paterna varen signar el contracte programa on es pactava els mitjans amb els quals la Generalitat dotava al poble de Paterna per a poder atendre a les persones més vulnerables. En eixe contracte programa, es dota tot el personal de serveis socials per al municipi, doncs, ara l’ajuntament renuncia pràcticament a tot el programa d'itineraris d'inserció social per als anys 2023 i 2024. Únicament mantenen la figura de promotor d'igualtat”.

“Cal aclarir en aquest punt que el contracte programa està signat en 2021, i és rellevant perquè l’excusa que posa l’Ajuntament de Paterna per a renunciar al programa és que no té enllestides les borses de treball per a poder contractar als professionals del programa. Exactament, renuncien a 5 tècnics de perfil social-inclusió i 4 tècnics d’integració social-inclusió. Unes borses que, des de Compromís per Paterna, considerem que han tingut temps de sobra, des del 2021, per a poder dotar i tindre enllestides. La gravetat de l’assumpte en qualsevol poble ja seria gran, però a Paterna, amb la necessitat d’integració social que tenim, amb barris com Santa Rita o la Coma i grans zones amb un alt índex de vulnerabilitat, el problema és capital”, indiquen les mateixes fonts.

“Paterna no pot prescindir de 9 professionals en integració social, els nostres veïns i veïnes ho necessiten i farien un gran treball en aquests grups d’alta vulnerabilitat, així com millorarien la convivència en tot el poble. No podem presumir d’una gran ciutat quan no estem atenent els més vulnerables, i menys quan la causa d’aquesta desatenció és la inoperància del govern, que deixa perdre més de 300.000 euros en atenció professional a la integració", assenyala Carmen Gayá.

La mateixa regidora conclou afirmant que “exigim a l’executiu socialista de Sagredo que es pose les piles i comencen a treballar a dotar al poble de Paterna de tots els professionals que són necessaris, hem de ser una gran ciutat en tots els àmbits”. 

Pujar