11 d’agost de 2020 11/8/20

L'Escola d'idiomes de Paterna aconsegueix les 1.459 preinscripcions

L'Escola d'idiomes de Paterna aconsegueix les 1.459 preinscripcions - (foto 1)

  Un total d'1.459 persones s'han preinscrit en l'Escola d'Idiomes de Paterna per a poder estudiar altres llengües en el municipi el pròxim curs.

  Així ho ha anunciat hui el regidor d'Educació, José Manuel Mora, qui s'ha mostrat molt satisfet pel gran acolliment que ha tingut aquesta oferta educativa entre els paterners i paterneres que, a partir del pròxim mes de setembre, podran aprendre anglès, francès, alemany, italià i valencià sense necessitat de desplaçar-se a altres poblacions.

  Per idiomes, l'anglès ha sigut el més demandat, amb quasi el 60% dels preinscrits, seguit del valencià, el francès, l'italià i l'alemany.

  Referent a açò, Mora ha explicat que, en aquests moments, per a alguns grups d'idiomes caldrà sortejar les places com estableix la normativa, per a uns altres es farà la matrícula en el mes de setembre i per als quals els hagen sol·licitat, se'ls realitzarà la corresponent prova de nivell.

  “Ara s'estan duent a terme les matriculacions de tots aquells alumnes que ja cursaven estudis en qualsevol Escola Oficial d'Idiomes i que han demanat traslladar el seu expedient a la seu de Paterna”, ha precisat el regidor.

  Respecte al calendari de dates oficials, el regidor ha avançat que el 16 de juliol es publicarà el llistat oficial de preinscrits en la web www.paterna.es, els dies 17 i 18 de juliol, fins a les 13h, tindrà lloc la correcció d'errors presencialment en la EOI de Quart.

  El 18 de juliol a les 14 hores es publicaran els llistats definitius de preinscrits. El 19 de juliol tindrà lloc el sorteig per a determinar l'ordre de matrícula, els resultats de la qual es podran veure en la web municipal.

  Per als preinscritos en italià, alemany, francès i valencià s'ha establit un calendari de matrícula del 20 al 26 de juliol que s'haurà de consultar en l'esmentada web. Aquesta matrícula es realitzarà en l'edifici Valentín Hernáez de Paterna.

  Els preinscritos en anglès, hauran d'accedir a la plataforma EVAST del 20 al 24 de juliol a seleccionar horaris per ordre de preferència. El 7 de setembre se'ls comunicarà per correu electrònic l'horari adjudicat i la data de matriculació.

  Per als preinscrits en prova de nivell d'anglès, francès i valencià, el període de matrícula en aquesta prova serà del 4 al 18 de setembre i aquesta tindrà lloc el 20 de setembre.

  Així mateix, Mora ha avançat que “serà a partir del mes de setembre quan es procedirà a la matriculació efectiva dels alumnes/as admesos i en aqueix moment coneixerem tant el nombre com l'estructura dels grups d'idiomes”.

  Finalment, el regidor també ha recordat que durant tot aquest mes de juliol es manté el punt d'informació d'idiomes en el Centre Polivalent Valentín Hernáez (C/ Músic Antonio Cap, 24) en horari de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores així com un telèfon 963053126, que estarà operatiu fins al 23 de juliol.

  José Manuel Mora, que va visitar ahir l'edifici que acollirà la seu de la EOI a Paterna juntament amb l'Alcalde, Juan Antonio Sagredo, ha indicat que els alumnes i alumnes que cursen els seus idiomes a Paterna no solament estrenaran la part superior del centre públic de Santa Rita sinó que també inauguren aquest servei educatiu.

   

   

  Pujar