elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Augmenta en un 64% la participació en el curs de deshabituació tabàquica de l'Ajuntament de Paterna

Augmenta en un 64% la participació en el curs de deshabituació tabàquica de l'Ajuntament de Paterna

  El curs de deshabituació tabàquica organitzat per l'Ajuntament de Paterna ha finalitzat amb un augment del 64% en el nombre d'assistents en relació al curs anterior.

  Així ho ha anunciat el regidor de Sanitat, Julio Fernández, qui ha valorat molt positivament la participació i ha assenyalat que "cada vegada són més els veïns i veïnes que participen en aquests cursos gratuïts que el consistori organitza semestralment, per a ajudar els participants a deixar una conducta tan nociva per a la salut com és el tabac".

  El curs va començar el mes de setembre, i ha comptat amb huit sessions en les quals els participants, a través d'una teràpia cognitiu-conductual combinada amb estratègies motivacionals, han rebut el suport d'especialistes per a abandonar l'hàbit de fumar.

  "L'èxit d'aquests cursos es basa en emprar psicologies centrades en les experiències personals dels assistents al curs, de manera que cadascun dels participants és tractat de manera exclusiva" ha explicat el regidor Fernández.

  Els resultats del curs assenyalen que tots els participants del curs han aconseguit reduir el consum diari de tabac i, 3 dels 17 participants han abandonat per complet l'hàbit durant les sessions, mentre que la resta s'ha plantejat l'abstinència total en els pròxims dies.

  No obstant això, el regidor ha assenyalat la importància de previndre les recaigudes, per la qual cosa "les últimes sessions del curs se centren a la prevenció, oferint estratègies que ajuden a evitar que els participants tornen a caure en l'hàbit".

  Finalment, el regidor ha assenyalat que "aquest curs s'emmarca dins de l'estratègia anual de salut comunitària que el consistori duu a terme a través de diferents iniciatives, i que persegueix millorar la salut dels veïns i veïnes de Paterna".

  Pujar