elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Passió per Maradona: l'astre argentí té un 'ninot' faller a Madrid

Passió per Maradona: l'astre argentí té un 'ninot' faller a Madrid
  • ‘El vell magatzem de Buenos Aires’ li dedica amb una figura a grandària real realitzada per Pere Baenas, un dels millors artistes fallers

La passió per Maradona es palpa en entrar en ‘El vell magatzem de Buenos Aires’, un dels rostidors argentins més famosos de Madrid. A la decoració de samarretes, fotos i vídeos de gols, li faltava en essència alguna cosa que recordara al futbolista. I ací entra en joc la figura a escala real del davanter, realitzada per artistes fallers.

Aquest local, considerat com un xicotet museu de Diego Armando Maradona, ara compta amb una decoració única: una reproducció del considerat per molts com el millor futbolista de la història. La rebuda de la nova figura, que passa a ser part central de la decoració, s'ha convertit en una inauguració personal que el seu propietari ha realitzat pensant especialment en tots els seus clients.

Fundat en 1977, aquest restaurant és molt més que un lloc on prendre unes canyes, és el punt de trobada dels argentins a la ciutat. També és un lloc de reunió per a tots aquells amants del futbol o ídols d'un dels millors futbolistes del món. Amb tot, l'amo d'aquest rostidor ha volgut fer un pas més enllà i retre homenatge al futbolista amb una figura a grandària real. Un treball totalment personalitzat realitzat per Valua en col·laboració amb l'artista faller Pere Baenas, guanyador de múltiples primers premis en la Secció Especial de les Falles de València i considerat com un dels millors artistes fallers de l'actualitat.

Decoració d'impacte

La figura de Maradona és la decoració central d'aquest rostidor madrileny dedicat al futbolista argentí. Igual que en ‘El vell magatzem de Buenos Aires’ són molts els locals de restauració que aposten per la tematització d'espais per a destacar els seus establiments.

La creativitat de Valua, empresa especialitzada en la tematització d'espais i creació de figures artístiques, també està darrere de restaurants coneguts per la seua ambientació com a Salvatge Marbella convertit en viral per les seues gegantesques mans de micos o el restaurant Arrogant convertit en circ. El recentment inaugurat restaurant Crunchy Peix de València ha triomfat gràcies a la immensa pota de polp que ix del sostre i recorre tota la seua barra, convertint-se en un dels locals més fotografiats del centre de la ciutat.

Pujar