elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els partits municipalistes valencians activen la maquinària electoral per a ‘assaltar’ les diputacions en 2027

Els partits municipalistes valencians activen la maquinària electoral per a ‘assaltar’ les diputacions en 2027
  • A la cita d'ahir van acudir més de 120 persones de 60 municipis de la Comunitat Valenciana en els quals els partits municipalistes tenen representació municipal

Els partits municipalistes de la Comunitat Valenciana es posen en mode electoral per a intentar ‘assaltar’ les diputacions en 2027, en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

València va ser el lloc triat per a acollir la primera trobada d'alcaldes i regidors municipalistes, un projecte que encapçalen l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i l'alcalde de Nules, David Garcia.

A la cita van acudir més de 120 persones de 60 municipis de la Comunitat Valenciana en els quals els partits municipalistes tenen representació municipal.

Primera trobada d'alcaldes i regidors municipalistes de la Comunitat Valenciana
Primera trobada d'alcaldes i regidors municipalistes de la Comunitat Valenciana

Este és la primera trobada de molts, de fet, els participants en esta trobada ja s'han emplaçat a una pròxima cita a nivell autonòmic però abans tenen una altra data marcada en el calendari: el 24 de febrer quan està previst que es reunisca a Madrid la confederació de partits municipalistes d'Espanya, perquè la intenció és aglutinar estes sensibilitats en un projecte comú d'àmbit nacional, que l'alcalde de Nules té totes les paperetes per a presidir, un càrrec d'àmbit nacional que no li vindria de nou atés que des de 2010 és el president nacional de la Coalició de Centre Democràtic (CCD).

David García, alcalde de Nules i un dels impulsors d'este projecte, ha explicat que “hem començat a treballar per a estar forts en el 2027, sumar sinergies, augmentar la representació en la Diputació de València i intentar entrar en les diputacions d'Alacant i Castelló per a ser decisius en la formació dels governs provincials”.

Cal recordar que Natàlia Enguix, d'Ens Uneix, és la Vicepresidenta primera de la Diputació de València el suport de la qual va donar el govern de l'administració provincial al Partit Popular. Enguix forma part del partit de Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent, que durant anys va militar en el PSOE i va arribar a ser president de la Diputació de València.

Així mateix, García ha assegurat que l'objectiu que es marquen ara els alcaldes i regidors dels partits municipalistes valencians és crear llistes en les poblacions on no hi ha o en les quals no es va aconseguir representació, “per a enfortir el moviment” a nivell provincial. Sobre fer llistes autonòmiques, de moment no hi ha res clar. “No és el principal objectiu i tampoc és fàcil”, assenyala García, una decisió que es valorarà en 2026. “Com diu Jorge Rodríguez, ens tirarem a la piscina si hi ha aigua”.

El lideratge dels partits municipalistes en la Comunitat Valenciana

La foto de família, l'atenció a mitjans i el lloc que ocupaven durant les dues taules redones d'ahir deixen clar els qui estan cridats a liderar este projecte de caràcter local, en el qual cada partit es presentarà a les eleccions amb les seues sigles però que necessita d'un partit paraigua que aglutine a tots, són David García i Jorge Rodríguez. 

“Vull que Jorge Rodríguez lidere este projecte en la Comunitat Valenciana, és el que més possibilitats té, per la seua trajectòria i perquè s'ho mereix. I en això estem tots d'acord”, assenyala l'alcalde de Nules.

Primera trobada d'alcaldes i regidors municipalistes de la Comunitat Valenciana

L'acte d'ahir va comptar amb dues taules redones, una sobre pràctiques del municipalisme, en la qual van intervindre els càrrecs electes de Morella, Alberic, Oliva i Loriguilla. I la segona, sobre desafiaments i reptes del municipalisme, que va comptar amb la participació d'Ontinyent, Calp, Carcaixent, Nules i La Pobla de Vallbona.

Va tancar l'acte la Vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix.

Pujar