elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Papà Noel o els Reis Mags regalaran un mòbil al teu fill aquest Nadal? Tingues en compte aquests consells

Papà Noel o els Reis Mags regalaran un mòbil al teu fill aquest Nadal? Tingues en compte aquests consells
  • Telèfons mòbils sense accés a internet, telèfons intel·ligents compatibles amb control parental… són moltes les opcions a la disposició de les famílies per a promoure un ús adequat

El Nadal és un dels moments en els quals aquests gadgets es converteixen en els protagonistes de les cartes a Papà Noel o SS. MM. els Reis Mags d'Orient i és llavors quan les famílies han de tindre en compte eixe procés d'aprenentatge i maduresa de la persona a regalar per a decantar-se per un tipus o un altre. Existeixen multitud d'opcions, però per a aquells pares i mares que creuen que aquest és el moment de regalar un telèfon mòbil, SPC, la marca espanyola de tecnologia, ha recopilat cinc consells a tindre en compte per a garantir l'ús segur, saludable i responsable d'aquesta mena de tecnologia:

  • Explora els telèfons i productes sense accés a internet: actualment existeixen diferents opcions en el mercat perquè els xiquets es familiaritzen amb la tecnologia. Telèfons sense connexió a internet amb els quals poder realitzar i rebre crides són una bona opció per a introduir-los en la tecnologia i que entenguen que es tracta d'una eina per a comunicar-se principalment.
  • Establir conjuntament l'ús que es farà del dispositiu: pares i mares tenen la responsabilitat de guiar als més xicotets en l'ús de la tecnologia i establir límits concordes a la seua maduresa. El més habitual és que a poc a poc vagen reclamant més independència i usar les pantalles per a altres activitats. Per això, tots els membres de la família han d'establir el diàleg per a decidir quin ús es donarà a cada moment, temps i deixar clar que els majors han de ser sempre la seua referència. 
  • Si optes per un telèfon intel·ligent, converteix el control parental en el teu aliat: en les primeres etapes és fonamental acompanyar-los i guiar-los, però no sempre és possible ser ací. Per això, els controls parentals són unes eines molt útils quan introduïm als xiquets en la tecnologia. Controls parentals com el Google Family Link permeten establir límits de temps d'ús, gestionar els ajustos de privacitat, saber què estan fent amb eixe dispositiu quan no pots ser ací. 
  • Evita que utilitzen el dispositiu durant les hores lectives: les pantalles i els dispositius poden tindre una infinitat d'usos, des d'entreteniment fins a acompanyar als més xicotets en el seu aprenentatge a nivell educatiu. No obstant això, durant les hores lectives, independentment de si existeix prohibició per part dels centres escolars o no, aquests dispositius no han d'utilitzar-se. És responsabilitat de les famílies transmetre als més xicotets que usar els dispositius en el centre escolar no està permés abans de proporcionals un dispositiu mòbil. Així mateix, a través del control parental poden establir l'apagada del telèfon intel·ligent en les classes.
  • Estudia les tarifes de dades a contractar i evita les il·limitades: quan comencen a utilitzar un telèfon intel·ligent, l'autogestió és un moment complicat. En eixe sentit, és recomanable evitar les tarifes de dades il·limitades perquè els més xicotets siguen conscients que no tenen una barra lliure de continguts en línia i decidisquen amb els seus pares a què poden accedir.
Pujar