Castellano

La Volta Ciclista genera un important impacte econòmic i turístic a la província d'Alacant

La Volta Ciclista genera un important impacte econòmic i turístic a la província d'Alacant
  • Ha generat una despesa a la província de 250.000 euros en els sectors de l'hostaleria, la restauració, l'oci i el combustible

La 76a edició de la Volta Ciclista a Espanya ha comptat enguany amb dues etapes per la província d'Alacant que han deixat un important impacte econòmic i una destacada repercussió turística i mediàtica a nivell mundial, gràcies a la seua emissió en televisions de més de 190 països. La caravana de la carrera, composta per organitzadors, equips, mitjans de comunicació i forces de seguretat, ha deixat en territori alacantí una despesa que ronda els 250.000 euros en el sector de l'hostaleria, la restauració i l'oci, principalment, i en altres indirectes com el del combustible, tal com ha concretat el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, organisme que ha donat suport a la promoció i difusió de l'esdeveniment.

Així ho reflecteixen les dades estimades per UNIPUBLIC, empresa organitzadora de la Volta, que arreplega una ocupació pròxima a les 2.500 llits repartits en 30 hotels d'Alacant, Dénia, Elx, Benidorm, L'Alfàs del Pi, Santa Pola, Pedreguer, Elda i Rojals la nit del passat divendres 20 d'agost, quan es va celebrar la setena etapa de la prova. Aquesta jornada va acaparar l'atenció de quasi 1,4 milions d'espectadors en Teledeporte i La 1 d'RTVE.

Després de partir de la ciutat de Gandia, l'escamot va recórrer municipis de l'interior de la província com L'Orxa, Beniarrés, Gaianes, Alcosser de Planes, Muro, L'Alqueria d'Asnar, Cocentaina, Alcoi, Benilloba, Benasau, Alcoleja, Sella, Relleu, La Torre de les Maçanes i Xixona per a culminar, per primera vegada en la seua història, al Balcó d'Alacant de Tibi. En total, 152 quilòmetres en els quals es van incloure sis ports de muntanya, cinc d'ells en territori alacantí -Port de Benilloba, Port de Tudons, Port El Collao, Port de Tibi i la Serra del Maigmó-.

Més de 400 mitjans impresos de tot el país han difós les dues etapes que han transcorregut per la província, tant la del divendres, amb final d'altura, com la del passat dissabte, la 8a etapa d'aquesta carrera, que va partir des de la població pesquera de Santa Pola per a concloure, 173 quilòmetres més tard, en La Mànega de la Mar Menor, discorrent per la Marina (Elx), Guardamar del Segura, Torrevella, Oriola i el Pilar de la Foradada. L'audiència d'aqueix dia es va aproximar als 400.000 televidents en Teledeporte, on es va retransmetre.

Així mateix, totes dues jornades, segons ha apuntat José Mancebo, es van cobrir online a través de les xarxes socials del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca -en Facebook, Twitter i Instagram-, amb més de 386.700 impressions i 18.600 interaccions. Les píndoles d'aquestes etapes en streaming van superar les 145.200 visualitzacions pels canals de YouTube, dades als quals se suma l'impacte en les xarxes de la Volta, amb 1,2 milions de fans en tots els seus canals i 2,4 milions de visitants únics al seu web.

Finalment, el director del Patronat Provincial de Turisme ha puntualitzat que la imatge de la prova ciclista al seu pas per la Costa Blanca, seguida en 190 països, “ha suposat la promoció d'enclavaments amb gran atractiu turístic tant per als afeccionats a aquest esport com per a ciclistes amateurs que posteriorment emulen als professionals, recorrent els mateixos paratges”. No en va, Mosso ha recordat que la província “destaca com a destinació ciclista mundial per a equips d'alt nivell que realitzen les seues pretemporades en municipis alacantins”.

Pujar