elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre

La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre
  MÉS FOTOS
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 2)
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 3)
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 4)
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 5)
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 6)
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 7)
  La trobada d'artistes d'Enclave Land Art 2021 aterrarà a la Vall de Gallinera al novembre - (foto 8)

  Del 22 de novembre al 5 de desembre tindrà lloc per primera volta a la Vall de Gallinera la residència artística Enclave Land Art.

  El projecte artístic ENCLAVE LAND ART, creat el 2016, nasqué amb la filosofia de promoure el diàleg de l'ésser humà amb la natura per a reinterpretar el territori mitjançant l'art contemporani. L'origen d'Enclave Land Art està vinculat a la creació d'itineraris artístics en el medi rural, basats en una residència internacional d'artistes de dues setmanes de durada.

  El projecte Enclave Land Art, que complirà aquest any la seua tercera edició, nasqué com una iniciativa de caràcter biennal al Parc Natural del Penyagolosa i enguany viatja a la Vall de Gallinera.

  Les dos primeres edicions acolliren artistes d'Anglaterra, Itàlia, Canada, Taiwan, Perú, Argentina o França que contribuïren en la creació de dos itineraris artístics amb conceptes relacionats amb el territori, la seua tradició i identitat.

  La interacció amb el veïnat del territori ha sigut sempre important en la creació i promoció de la idea donat que el procés és tan important com l'obra final. L'estructura i filosofia del projecte s'ha volgut mantenir ampliant la presència en el territori i reforçar els punts clau del projecte: art contemporani, educació, recerca i la proposta audiovisual.

  Per aquest motiu el projecte evolucionà a convertir-se en un punt de trobada anual, a més d'emplaçar-se en una nova zona geogràfica marcada per un entorn inigualable com és la Vall de Gallinera. L'organització considera que aquesta vall de la Marina Alta és un tresor natural i social amb una forta identitat històrica i un entorn on la natura és protagonista i el diàleg amb ella, sent així un dels agents catalitzadors d'aquest projecte sensorial.

  El passat 15 d'agost, i fins al 10 d'octubre, s'inicià el procés d'inscripció destinat a artistes de qualsevol edat o nacionalitat que compten amb projectes relacionats amb un concepte proposat per l'organització i sempre baix els paràmetres del moviment Land Art: el diàleg de l'ésser humà i la natura per a transformar-lo, mitjançant la interpretació artística, en una peça d'art contemporani.

  El concepte de la residència parla sobre la construcció de la identitat d'un territori mitjançant els estrats visibles i invisibles que deixa la història en la gent que l'habita. Per aquest motiu s'ha decidit intervenir en la ruta senderista dels Corrals de la Carroja com a representació d'aquest diàleg i intervenció amb la natura.

  El diumenge 26 de setembre a les 10.30 h, per a tancar les primeres jornades d'Enclave Cinema que tenen lloc a la Vall de Gallinera el cap de setmana del 24 al 26 de setembre, tindrà lloc a l'ajuntament, situat a Benialí, la presentació oficial de la residència Enclave Land Art 2021.

  En aquesta sessió informativa es presentarà el documental realitzat a l'edició de 2016, al Parc Natural del Penyagolosa.

  Per a inscriure's cal seguir el procés especificat a la convocatòria http://www.enclavelandart.org/wp-content/uploads/2021/08/Bases-convocatòria-ENCLAVE-LAND-ART-2021-versió-completa-1-1.pdf

  Pujar