elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Molí del Salt ja forma part del Patrimoni Cultural Valencià

El Molí del Salt ja forma part del Patrimoni Cultural Valencià
  MÉS FOTOS
  El Molí del Salt ja forma part del Patrimoni Cultural Valencià - (foto 2)

  El Molí del Salt de Benilloba es troba un poc més a prop de la seua salvació després de dècades sense cap actuació ni conservació per part dels propietaris, que han deixat -el que ha sigut un dels edificis més emblemàtics del municipi-, en un estat ruïnós i molt a prop de la seua desaparició.

  Benilloba ha aconseguit incloure l'edifici en el Catàleg de la Generalitat com a Bé de Rellevància Local, a instàncies del Consistori, que ho va demanar formalment en un plenari el passat mes de març amb els vots a favor dels regidors de Compromís. Aquesta declaració comportarà la inscripció del Molí del Salt a l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià, atorgant la seua protecció definitiva.

  Segons el regidor de Patrimoni del municipi, Jordi Jiménez, "salvar el Molí del Salt de la seua desaparició ha sigut una de les prioritats de l'actual Corporació des del primer dia que vam entrar a l'Ajuntament i no és senzill perquè els propietaris actuals viuen a l'Argentina i les gestions que el Consistori ha fet fins ara han topat amb la seua intenció de fer negoci i vendre-ho a un preu inassolible al mateix temps que el deixaven morir per falta de conservació".

  "Ara -explica l'edil- ja tenim l'eina que ens permet protegir un emblema per a Benilloba com és el Molí del Salt i exigir als propietaris que actuen per a evitar el seu esfondrament definitiu. La declaració com a Bé de Rellevància Local per part de la Generalitat ens atorga marge de maniobra per a aturar la completa degradació de l'estructura per a més endavant buscar la manera de recuperar-lo".

  L'Ajuntament iniciarà ara els tràmits per a exigir als seus propietaris la conservació del Molí del Salt com a patrimoni oficial i reconegut del poble de Benilloba i del poble valencià.

  El següent pas a aconseguir és, segons el regidor responsable l'àrea, "la declaració dels voltants del Molí com a Paratge Natural Protegit", faena que ja està fent-se i, així, aconseguir que tota la zona, el Molí del Salt i els seus voltants, esdevinga protegida.

  Pujar