elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vicent Pascual guanya la 3º edició del Premi d’Estudis Locals de Paiporta amb un treball sobre els fumerals

Presentació del llibre del II Premi d'Estudis Locals
Presentació del llibre del II Premi d'Estudis Locals
  • Aquest fotògraf paiportí, interessat pel patrimoni cultural de la localitat, ha guanyat la convocatòria de 2021 amb el treball ‘Els mestres d’obra de Paiporta. Els Ambrosios’

MÉS FOTOS
Vicent Pascual guanya la 3º edició del Premi d’Estudis Locals de Paiporta amb un treball sobre els fumerals - (foto 2)

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat recentment el guanyador de la tercera edició del Premi d’Estudis Locals de Paiporta.

El fotògraf paiportí Vicent Pascual s’ha convertit en el guanyador de la convocatòria de 2021 amb un treball sobre la construcció de fumerals i la família paiportina que millor representa aquest art a nivell nacional sota el títol ‘Els mestres d’obra de Paiporta. Els Ambrosios’.

Per a la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos ‘l’elecció de la temàtica d’estudi del guanyador d’enguany és molt adient. Acabem de publicar el treball guanyador de la segona edició sobre la importància de la industrialització a Paiporta a través del ferrocarril i amb aquesta proposta de Vicent Pascual abordarem altre aspecte molt important d’aquest període, la de les fàbriques i els seus fumerals i, sobretot, recuperem la història d’una família paiportina molt lligada a ella, la dels Ambrosios”.

Pascual ha fotografiat innumerables trets del patrimoni cultural, ambiental i urbà paiportí. A més, ha publicat obres com ara “Una mirada fotogràfica al patrimoni ambiental i urbà de Paiporta”. El seu treball com a fotògraf li ha permés ser conscient de l’elevada destrucció del patrimoni urbà i ambiental de Paiporta en l’últim mig segle. Ara, amb aquest treball lligat a la industrialització  i l’edificació de fàbriques amb els seus fumerals, Pascual recupera i posa en relleu la història de José Martínez i el seu fill, Abelardo Martínez.

El premi està dotat 2.000 euros i la publicació de l’obra. Una vegada atorgat el premi el seu guanyador, Vicent Pascual, disposarà d'un any per a completar aquest projecte i realitzar el treball definitiu.

Amb aquest premi l’Ajuntament de Paiporta compleix amb una de les seues competències com a entitat local, la promoció cultural mitjançant l’estímul a la realització d’estudis sobre diversos aspectes històrics, econòmics, geogràfics, antropològics, sociològics, artístic, literaris, etc. sobre Paiporta.

Pujar