elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Urbanisme ha repartit més de 5.500 poals per a la recollida domèstica de residus orgànics a Paiporta

Urbanisme ha repartit més de 5.500 poals per a la recollida domèstica de residus orgànics a Paiporta
  • La campanya d'introducció del contenidor marró continua en les pròximes setmanes amb més tallers i nous punts de repartiment, mentre acaba la col·locació de tots els contenidors

MÉS FOTOS
Urbanisme ha repartit més de 5.500 poals per a la recollida domèstica de residus orgànics a Paiporta - (foto 2)
Urbanisme ha repartit més de 5.500 poals per a la recollida domèstica de residus orgànics a Paiporta - (foto 3)
Urbanisme ha repartit més de 5.500 poals per a la recollida domèstica de residus orgànics a Paiporta - (foto 4)
Urbanisme ha repartit més de 5.500 poals per a la recollida domèstica de residus orgànics a Paiporta - (foto 5)

La campanya de repartiment de poals domèstics per a la recollida de residus orgànics ha arribat ja a més de 5.500 unitats repartides entre la ciutadania de Paiporta. A través de les escoles, i també amb repartiments a les places de Paiporta, la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) han arribat a aquesta xifra, mentre acaba la instal·lació de tots els contenidors marrons a peu de carrer.

Junt amb el poal, es reparteix també un roll de bosses compostables i un fullet informatiu. A més, a les escoles s’han portat a terme tallers per a que l’alumnat conega quins residus s’han de dipositar en la nova fracció, per a refrescar sobre quins residus s’han de dipositar en la resta de contenidors i per a diferenciar el rebuig, és a dir, el contenidor gris, de l’orgànic, un dels punts sensibles en aquest procés.

«Estem molt satisfets amb la bona resposta de la ciutadania i amb la gran repercussió de la campanya», ha explicat la regidora d’Urbanisme, Marian Val, que ha afegit que «és palpable l’esperit de col·laboració de les paiportines i els paiportins per a introduir una nova fracció de recollida que requereix de la complicitat de totes i tots». El repartiment dels 5.000 poals domèstics per a la recollida de residus orgànics s’ha produït en poc més de dos setmanes.

La campanya de sensibilització sobre la introducció del contenidor marró continuarà en les pròximes dates amb més tallers i repartiments, en dates que s’anunciaran en breu.

La introducció del contenidor marró o de restes orgàniques s’ha produït amb l’entrada en vigor del nou contracte de recollida de residus sòlids urbans de Paiporta, a finals de 2021, amb un estalvi del 10% anual respecte de l’anterior, i amb el doble de volum de recollida en termes globals.

El servei conté altres millores, com un notable increment de la neteja dels propis contenidors, la inclusió de la recollida del cartró comercial o una major freqüència de pas dels camions, que ara estan impulsats a gas comprimit.

L’objectiu global del nou contracte és incrementar l’eficiència i la sostenibilitat del servei i, per descomptat, millorar la taxa de reciclatge en totes les fraccions. Amb aquesta finalitat, s’ha realitzat també una campanya específica i personalitzada porta a porta amb els considerats grans productors de residus orgànics, com són el sector de l’hostaleria i les botigues d’alimentació.

Pujar