elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa

La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa
  • La Plaça Major acull aquest dimarts les primeres activitats

  • L’Auditori viu la presentació i l’homenatge a les víctimes de la pandèmia i els serveis essencials

  • Ja estan instal·lades les exposicions a les places de Paiporta

MÉS FOTOS
La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa - (foto 2)
La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa - (foto 3)
La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa - (foto 4)
La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa - (foto 5)
La Setmana de la Salut de Paiporta analitza la importància de les costums saludables en la infantesa - (foto 6)

La Setmana de la Salut de Paiporta ha començat aquest dilluns, amb l’acte de presentació de l’activitat i els homenatges a les víctimes i els serveis essencials, que s’han mantingut en actiu durant els moments més durs de la pandèmia del coronavirus. Aquest dimarts, la Plaça Major acull a les 18.30 hores la primera jornada, en què serà protagonista l’anàlisi de la importància de les costums saludables en la infantesa, a més de l’atenció a les malalties rares.

En l’homenatge a les víctimes i serveis essencials, la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, ha posat en valor «l'esforç de la ciutadania valenciana, i el treball incansable dels serveis essencials, que ha convertit la Comunitat Valenciana en un referent europeu en la gestió de la crisi sanitària». L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afirmat que «la prevenció i els hàbits de vida saludables són la millor vacuna per a tindre cura de la salut i el benestar de la ciutadania» mentre que el regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, Rafa Gadea, ha afegit que «la Setmana de la Salut és una invitació a parlar en positiu de la salut, ara que pareix que deixem enrere el període més fosc de la pandèmia».

L’acte ha estat amenitzat per les actuacions de la Unió Musical i la Banda Primitiva de Paiporta, que han interpretat dos peces.

En l’acte ‘Infantesa saludable’ d’aquest dimarts, intervindran Laura Julià, de l’Associació Miastènia d’Espanya – AMES, per a parlar de ‘La visibilitat de les malalties rares’, i José Maria Paricio, de l’Associació per a la Promoció i Investigació Científica i Cultural de la Lactància Materna – APILAM. A més, en la mateixa plaça Major es podrà visitar durant tota la setmana l’exposició ‘Apoderament i lactància materna’, cedida per l’associació Amamanta.

La Setmana de la Salut de Paiporta continuarà dimecres, a la plaça 3 d’Abril, amb la jornada ‘Joventut saludable’, que comptarà amb l’actuació de Pool Jazz, un taller de cocteleria sense alcohol i una exhibició de patinatge artístic, així com l’exposició ‘Practica salut’, també al llarg de tota la setmana.

Dijous i divendres serà el torn per a ‘Edat adulta saudable’, a la plaça Xúquer, i ‘Tercera edat saludable’, a la plaça Casota. En el cas del dia dedicat a l’edat adulta, intervindran en representació de la Conselleria de Sanitat Universal Lidia Ferrer, per a parlar de ‘La salut en el treball’, i Santiago Hernández, del Centre de Salut de Paiporta, per a analitzar ‘La salut mental en perspectiva sociosanitària’.

Divendres, en les activitats al voltant de la tercera edat, es parlarà sobre envelliment saludable i participació social, drets al final de la vida, i hi haurà taller d’artteràpia i taitxí.

Pujar