elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sessió clínica per a presentar els tallers per a l’envelliment actiu i contra la soledat no desitjada com a recursos terapèutics al centre de salut de Paiporta

Sessió clínica per a presentar els tallers per a l’envelliment actiu i contra la soledat no desitjada com a recursos terapèutics al centre de salut de Paiporta
  • El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, i els responsables tècnics informen al personal sanitari sobre aquestes serveis

  • Joventut i Esports també compta amb iniciatives útils per a que el personal sanitari les recepte

MÉS FOTOS
Sessió clínica per a presentar els tallers per a l’envelliment actiu i contra la soledat no desitjada com a recursos terapèutics al centre de salut de Paiporta - (foto 2)

La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública de Paiporta ha presentat en dos sessions clíniques amb el personal mèdic i d’infermeria del centre de salut els tallers per a l’envelliment actiu i el programa front a la soledat no desitjada per a que compten amb ells com un recurs terapèutic més al seu abast . També s’ha informat sobre les activitats de la Regidoria de Joventut i Esports.

Per al regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, «és fonamental que hi haja una coordinació estreta i una comunicació fluïda entre l’Ajuntament i el centre de salut, ja que hi ha recursos públics que el personal sanitari pot receptar per a fer front a diferents malalties de caràcter físic o psicològic».

Els tallers per a l’envelliment actiu i el programa front a la soledat no desitjada «estan pensats per a millorar la salut en general de la població des de l’actuació preventiva i comunitària, i és molt positiu que el centre de salut es mostre sensible i disposat a col·laborar en aquest sentit», ha afegit Gadea.

Amb aquestes sessions clíniques, personal tècnic de l’Àrea de Benestar Social ha detallat les activitats oferides des de l’Ajuntament i la manera d’accedir-hi, per a que les puguen receptar a les persones que, per les seues dificultats físiques o psicològiques, les puguen necessitar. El personal sanitari ha rebut la informació amb interès i l’Ajuntament elaborarà documentació i fitxes amb detalls sobre els recursos més adients per a cada pacient.

En el cas del programa front a la soledat no desitjada, a més, el personal sanitari actuarà com a identificador de persones que es puguen trobar en aquesta situació, que afecta cada vegada a un nombre més elevat de persones i no és exclusiu de cap franja d’edat, és a dir, que no és sols la gent major la que es veu afectada.

La coordinació entre l’Ajuntament de Paiporta i el centre de salut per a que es puguen receptar aquests recursos es realitzarà a través de les dos persones que representen al centre en el Consell de Salut local.

Pujar