elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei gratuït de recollida de cartró per a comerços locals ja compta amb 21 negocis adherits

El servei gratuït de recollida de cartró per a comerços locals ja compta amb 21 negocis adherits
  • L'Ajuntament de Paiporta incrementa el reciclatge i alleugereix la càrrega sobre els contenidors blaus

  • Al 2019, la localitat va reciclar 235 tones de paper i cartró, i va evitar la tala de 1.300 arbres

MÉS FOTOS
El servei gratuït de recollida de cartró per a comerços locals ja compta amb 21 negocis adherits - (foto 2)
El servei gratuït de recollida de cartró per a comerços locals ja compta amb 21 negocis adherits - (foto 3)

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i l'empresa pública de serveis ESPAI de Paiporta han posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de cartró i paper a domicili per a comerços locals. La intenció del consistori és, d'una banda, millorar la sostenibilitat del comerç local gràcies a l'increment en el reciclatge del paper i el cartró. A més, en la mateixa acció, s'evita la saturació dels contenidors blaus.

La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Regidoria d'Economia, Ocupació i Comerç, que s'ha encarregat de difondre l'acció entre els comerços locals i organitzar-ne l'adhesió. En un primer moment, abans d'obrir-lo al públic, el servei es va provar en una experiència pilot amb 10 comerços. Es va establir un dia de recollida, i els negocis sols havien de seleccionar, plegar i apilar els residus. L'experiència va ser altament satisfactòria i, des de fa setmanes, s'ha obert a totes les botigues i negocis del poble.

Actualment, el servei ja compta amb 21 comerços adherits, tot i que s'espera que s'amplie en les pròximes setmanes. Aquells comerços interessats es poden dirigir al número de telèfon d'ESPAI (961950185) o al correu electrònic espai@paiporta.es

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, i la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, han realitzat aquest dimarts una visita a alguns dels comerços que ja s'han adherit, per tal de testar el funcionament del servei i prendre el pols als negocis beneficiaris.

Martín ha afirmat que “aquest és un exemple de política útil i transversal, que afavoreix tant a l'economia local com a la conservació del medi ambient, i que beneficia tant al comerç local com a la ciutadania en general”.

Per a Pep Val, “el servei té un triple benefici molt interessant, ja que esperem incrementar el reciclatge, fer la vida més fàcil al comerç local i alliberar els contenidors del carrer per a que la ciutadania trobe també més còmoda l'acció de reciclar”.

La responsable d'Economia, Beatriz Jiménez, ha afegit que “la mesura afavoreix a la sostenibilitat i la productivitat del comerç local, al qual sempre li va bé un servei gratuït, més encara, en les circumstàncies actuals”, al temps que ha afirmat que des del govern implementaran “totes les mesures que siguen necessàries per a estalviar-los costs i donar-los suport, ja que són una part fonamental de l'economia local”.

Al 2019, la ciutadania de Paiporta va reciclar 235.000 quilos de paper i cartró, que evitaren la tala de 1.300 arbres i l'abocament de residus equivalent a 350 cotxes apilats. La intenció del consistori amb l'establiment del servei de recollida de cartró comercial és incrementar notablement aquesta xifra per a continuar cuidant el medi ambient.

La recollida de cartró per a comerços locals s'emmarca en les noves mesures per a l'arreplega en general adoptades per la Regidoria de Medi Ambient i ESPAI, que també han modificat el sistema per a recollir trastos amb la partició del poble en dos meitats delimitades pel barranc de Xiva, i l'establiment de dies separats, que també ha evitat l'abandonament de mobles al carrer i ha incrementat la quantitat de materials que es retiren de la via pública de manera correcta i es dipositen a l'Ecoparc.

Pujar