2 de desembre de 2020 2/12/20

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, visita el Centre de Formació Ocupacional de Paiporta

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, visita el Centre de Formació Ocupacional de Paiporta - (foto 1)
  • La Regidoria d'Economia, Ocupació i Comerç ha invertit enguany 1,2 milions d'euros en programes i tallers d'ocupació, formació i millorar de l'ocupabilitat de persones aturades

MÉS FOTOS
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, visita el Centre de Formació Ocupacional de Paiporta - (foto 2)
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, visita el Centre de Formació Ocupacional de Paiporta - (foto 3)
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, visita el Centre de Formació Ocupacional de Paiporta - (foto 4)

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general de LABORA, Enric Nomdedéu, ha visitat aquest dimecres l'Ajuntament de Paiporta i les instal·lacions del Centre de Formació Ocupacional. Nomdedéu ha estat acompanyat per l'alcaldessa , Isabel Martín, la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, i altres membres de l'equip de govern en una trobada amb el personal tècnic i docent de l'àrea, així com amb l'alumnat que cursa actualment alguns dels tallers i programes.

Precisament Paiporta ha aconseguit, gràcies a les gestions de la Regidoria d'Economia, Ocupació i Comerç, un total de 227.456,62 euros dels fons extraordinaris ECOVID per a la contractació de persones que hagen perdut el seu treball durant la pandèmia. Aquests fons provinents de la conselleria d'Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball permetran contractar a 18 persones per a diferents àrees municipals que cal reforçar.

L'Ajuntament de Paiporta ha redoblat esforços de cara a fer front a la situació sobrevinguda a causa de la incidència del coronavirus sobre l'economia. Així, va habilitar d'urgència un fons de 350.000 euros per a autònoms, autònomes i empreses que hagueren vist reduïts els seus ingresos dràsticament, i va emprendre accions formatives per a que els comerços s'adaptaren ràpidament a la nova realitat del mercat, amb una digitalització creixent i un trànsit en línia cada vegada més predominant.

Així mateix, Paiporta s'acull a tots els programes d'ocupació i formació per a totes les franges d'edat, com són Avalem Joves, Avalem Joves Plus i Avalem Experiència. Al 2020, Paiporta ha aconseguit 426.490,66 euros de fons de la conselleria d'Economia Sostenible en programes d'ocupació, amb una aportació municipal de 77.490,04 euros i un total de 503.980,70.

A més, la inversió en els diferents programes de formació i cursos per a persones desocupades o per a millorar l'ocupabilitat, és de 729.523,40 euros, la major part dels quals provenen de la Conselleria d'Economia Sostenible. En total, per tant, Paiporta ha invertit en promoció de l'ocupació i la formació 1.233.504,10 euros.

De fet, aquesta setmana s'han incorporat una dotzena de joves del programa Emcorp a diferents punts de l'administració que necessitaven reforç, i ja s'han iniciat els tràmits per a una nova convocatòria d'Avalem Joves Plus, després que haja finalitzat en aquest mes d'octubre el programa iniciat un any enrere.

Pujar