elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió del Consell Local de Comerç de Paiporta

Reunió del Consell Local de Comerç de Paiporta

  L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, han reunit el Consell Local de Comerç, que compta amb representació dels negocis i sectors econòmics de la localitat. Durant la trobada, s’ha abordat la situació actual i les conseqüències a curt i mitjà termini de la pandèmia i els seus efectes econòmics.

  L’Ajuntament de Paiporta va encetar al mes de maig ajudes locals per a comerços de proximitat, compatibles amb la resta de transferències d’altres administracions. Actualment, la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç té la prioritat absoluta de donar curs a les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, impulsat per la Conselleria d’Economia, la Diputació de València i el propi Ajuntament, que aporta 108.000 euros del total de més de 700.000 previstos.

  Les ajudes estan destinades a empreses, microempreses i treballadores i treballadors autònoms amb menys de 10 empleats o empleades del sector de l’hostaleria, però s’han fet extensives al xicotet comerç i altres àrees. En cas de resultar-ne beneficiari, es rebran 2.000 euros, i altres 200 per cada persona contractada.

  Durant la trobada, els i les comerciants locals, en veu de l’Associació de Comerç Local, realitzaren consultes sobre les ajudes, que foren resoltes al moment. L’entitat, que ha vist doblada la seua assignació pressupostària per a promoure els negocis de proximitat des del pressupost de 2020, es va comprometre també a treballar de manera complementària amb les formacions que ofereix l’Ajuntament, i que també s’han incrementat de manera notable els últims exercicis.

  Per a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, «el comerç local és vital per a l’economia paiportina, i mantenim un contacte fluid amb el sector per a saber de primera mà les seues necessitats i estar preparades per a la nova situació a la que ens enfrontem en aquesta pandèmia», ha explicat.

  La regidora d’Economia, Beatriz Jiménez, ha afegit que «hem de fer-li costat al comerç local per a superar aquesta crisi, seguim amb atenció el desenvolupament dels esdeveniments per a prestar-los l’ajuda que necessiten i, en el moment en què es puga, encetar noves accions de promoció per a incrementar el consum en el comerç de proximitat i posar en valor la seua importància en l’economia paiportina».

  Pujar