25 de gener de 2020 25/1/20

Reflexions sobre corresponsabilitat, alimentació, igualtat i dret a no ser mares en les jornades de 'Dones, Família i Feminisme' de Paiporta

Reflexions sobre corresponsabilitat, alimentació, igualtat i dret a no ser mares en les jornades de 'Dones, Família i Feminisme' de Paiporta - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Reflexions sobre corresponsabilitat, alimentació, igualtat i dret a no ser mares en les jornades de 'Dones, Família i Feminisme' de Paiporta - (foto 2)
  Reflexions sobre corresponsabilitat, alimentació, igualtat i dret a no ser mares en les jornades de 'Dones, Família i Feminisme' de Paiporta - (foto 3)
  Reflexions sobre corresponsabilitat, alimentació, igualtat i dret a no ser mares en les jornades de 'Dones, Família i Feminisme' de Paiporta - (foto 4)

  L'espai Paiporta Conviu ha acollit recentment la primera edició de les jornades Dones, Família i Feminisme, organitzades per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paiporta. Durant dos dies, s'han celebrat xarrades, col·loquis, tallers i monòlegs sobre aspectes diversos que impliquen el paper de les dones en la societat i en la família, des de l'alimentació saludable a la corresponsabilitat, passant pel dret a no ser mare, l'educació o la sobirania alimentària.

  Les jornades, amb totes les activitats d'accés lliure, varen finalitzar amb la representació del monòleg 'Dominas, Chonis y Princesas', de la companyia Loles Serrano. Abans, es va portar a terme la taula redona 'Conciliació i corresponsabilitat', d'Esther Coronado, assessora de lactància de l'associació Amamanta; Sergio Garcia, pare corresponsable i Emilia Moreno, de Dones Lliures CGT-PV, amb la conducció del regidor d'Igualtat, Guillem Montoro.

  A més, es va projectar el documental NOMO per a reflexionar sobre el dret a no ser mare, amb la presentació de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i es va celebrar la xarrada 'El meu primer verí. Llums i ombres de l'alimentació infantil', a càrrec de Justícia Alimentària, i altra sobre 'Antonomia i joc lliure a la infància', a càrrec del psicòleg i psicoterapeuta Alberto Soler.

  Per tal de facilitar la conciliació, ambdues jornades varen comptar amb ludoteca per a xiquetes i xiquets amb activitats i tallers en paral·lel a la temàtica de cada activitat.

  Pujar