elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE de Paiporta consuma el ‘Pacte del jornalet’: 72.800 per a VOX i 218.400 euros per al PP

El PSPV-PSOE de Paiporta consuma el ‘Pacte del jornalet’: 72.800 per a VOX i 218.400 euros per al PP
  • Els socialistes acorden amb la dreta i els ultres els jornals per al mandat 2023-2027. Compromís renuncia a l’assignació al seu portaveu i exercirà una oposició responsable

Els socialistes acorden amb la dreta i els ultres els jornals per al mandat 2023-2027. Compromís renuncia a l’assignació al seu portaveu i exercirà una oposició responsable

El ple de Paiporta ha aprovat este dijous les assignacions per als membres de la corporació municipal. S’ha consumat, tal com ha avançat Compromís esta setmana, el ‘Pacte del jornalet’, l’acord secret entre PSPV-PSOE, PP i VOX gràcies al qual tres regidors de l’oposició quedaran alliberats a canvi d’aprovar els jornals de l’equip de govern socialista, en una decisió exclusivament política dels socialistes sense precedents.

Una decisió que Compromís no comparteix i, per això, el portaveu, Pep Val, ha presentat este divendres la renúncia a l’assignació prevista unilateralment i sense negociar pels socialistes de Paiporta.

Gràcies al ‘Pacte del jornalet’, la portaveu del PP, Chelo Lisarde, i un regidor popular, Raúl Galindo, rebran un total de 218.400 euros en esta legislatura. Lisarde cobrarà 2.600 euros al mes, mentre que Galindo en percebrà 1.300, ambdós, sense responsabilitats de govern.

D’altra banda, el portaveu de VOX, Daniel Furió, percebrà 72.800 euros en els pròxims quatre anys, a raó de 1.300 euros al mes, en una decisió purament política del PSPV-PSOE que, en paraules del portaveu de Compromís, Pep Val, “suposa un blanquejament intolerable del missatge d’odi per part dels socialistes de Paiporta”. En total, la factura del ‘Pacte del jornalet’ ascendeix a 291.200 euros.

Per a Val, “cal ser clars i transparents i, des de Compromís, exigim que el PSPV-PSOE explique quin pacte ha signat amb el PP, que ho explique als seus votants i a tota la ciutadania de Paiporta”. Fins ara “únicament s’ha dedicat a criticar a Compromís perquè no hem acceptat les seues condicions per a formar govern”.

El partit socialista “ha demostrat en estes últimes setmanes que tenia una decisió presa des del principi: governar en solitari. Ens ha demostrat que no volia un soci de govern, volia uns ‘palmeros’ que aplaudiren totes les seues iniciatives, cosa que Compromís no estem disposats a fer. Ni som ‘palmeros’, ni signarem xecs en blanc”, ha afegit Val.

El portaveu de Compromís ha avançat que el grup “exercirà una oposició responsable, exigint polítiques de progrés, que és el que ha votat majoritàriament la ciutadania de Paiporta”. I denunciarà  “tots els xiringuitos i ‘jornalets’ amb diners públics únicament per comoditat de la senyora Albalat i del PSPV-PSOE, que actuen com si tingueren majoria absoluta, però no la tenen”. Per a fer polítiques de dreta, “tindrà al PP i VOX al seu costat, però això no és el que la ciutadania de Paiporta espera de vostè i del seu govern”, ha conclòs Val.

Pujar