21 de novembre de 2019 21/11/19

Paiporta tanca l'exercici 2016 amb 7,5 milions de romament positiu

Paiporta tanca l'exercici 2016 amb 7,5 milions de romament positiu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paiporta tanca l'exercici 2016 amb 7,5 milions de romament positiu - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paiporta ha liquidat el pressupost de 2016 amb un romanent positiu de tresoreria de 7,5 milions, i preveu saldar tot el deute amb els bancs a finals d'aquest 2017. Així ho va informar la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, en el ple d'aquest dijous, on es va donar compte de la liquidació del pressupost anterior. La situació del deute ha passarà en dos anys i mig de 6,7 milions a zero.
  La disminució del deute amb els bancs ja havia suposat un estalvi en pagament d'interessos en 2016 respecte a 2014 d'uns 270.000 euros. Dels més de 300.000 euros que es pagaven en aquest concepte durant l'última època del Partit Popular s'ha passat als menys de 30.000 de 2016. Aquesta xifra quedarà reduïda a zero en l'exercici 2018.

  Dos anys després de prendre possessió, el nou govern de Paiporta ha incrementat en 200.000 euros el romanent positiu de tresoreria, amb l'afegit de que s'han realitzat inversions financerament sostenibles per un milió d'euros, s'ha contractat un total de 12 treballadors i treballadores en diferents àrees per a millorar els serveis, i ha augmentat la inversió en regidories com Educació (92% més en manteniment de col·legis) o Benestar Social (42%). També s'ha posat en marxa la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes, s'ha avançat en administració electrònica sense paper, s'ha incorporat personal a l'empresa ESPAI, s'ha municipalitzat el servei de cementeris, s'han construït infraestructures com una zona d'escalada i boulder referent a la comarca i al País, i s'estan resolent els problemes greus que hi havia en alguns trams del clavegueram de la localitat.

  "Pareix un miracle, però no ho és. O sí, és el miracle de la bona gestió i el treball. Amb els diners que el Partit Popular feia un parc nosaltres en fem tres, això sí, convidem a totes les empreses possibles i alguna més, traguem a licitació pública tot allò que podem, i així hem aconseguit estalviar molts diners", va afirmar la regidora, Beatriz Jiménez.

  La titular d'Hisenda de Paiporta va afegir que "els governs del canvi hem demostrat que gestionem amb responsabibilitat i eficàcia els recursos públics, i és una incoherència que una norma injusta com la Llei Montoro no ens permeta invertir més recursos en la millora de la vida diària del veïnat".

  Aquestes bones dades econòmiques coincideixen en un moment en què Paiporta té una de les pressions fiscals més baixes de la comarca, i quan el Període Mitjà de Pagament a Proveïdors del consistori ha baixat notablement.

   

  ocultar
  Paiporta tanca l'exercici 2016 amb 7,5 milions de romament positiu
  Pujar