elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta consciencia a la ciutadania sobre la cura de la salut mental i laboral

Paiporta consciencia a la ciutadania sobre la cura de la salut mental i laboral
  • El municipi ha celebrat la Setmana de la Salut amb diferents activitats i xarrades i tractada en diferents etapes de la vida

MÉS FOTOS
Paiporta consciencia a la ciutadania sobre la cura de la salut mental i laboral - (foto 2)
Paiporta consciencia a la ciutadania sobre la cura de la salut mental i laboral - (foto 3)
Paiporta consciencia a la ciutadania sobre la cura de la salut mental i laboral - (foto 4)
Paiporta consciencia a la ciutadania sobre la cura de la salut mental i laboral - (foto 5)

Paiporta és un municipi conscienciat per la cura de la salut mental i laboral, per això, durant aquests dies ha celebrat la Setmana de la Salut, realitzant diferents jornades i tractant diferents temes sanitaris. La tercera jornada se centrava en l'anàlisi en l'edat adulta des de dues perspectives: la salut mental i la laboral. Per a tractar aquests temes s'ha comptat amb diferents experts.

D'una banda, la doctora de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Lidia Ferrer, va explicar algunes pinzellades de les funcions dels departaments autonòmics que cuiden de la salut comunitària, a més de repassar la necessitat del compliment de la llei en matèria de prevenció laboral. A més, va atendre dubtes d'un públic interessat i atent a les seues explicacions.

La vesprada d'aquest dijous es va completar amb la xarrada del treballador social del Centre de Salut de Paiporta, Santiago Hernández, que va explicar l'enorme necessitat de recursos públics per a atendre aquest aspecte fonamental, més encara, en el període posterior a la pandèmia. Hernández va fer una defensa apassionada de la millora de la salut des d'un impuls comunitari i social, en el qual la ciutadania ha de prendre partit; que la millora de la salut de cada individu està supeditada al canvi de costums de la societat en general, al canvi de paradigma individualista actual, on l'economia ho és tot, per una altra manera d'enfocar la vida en la qual la persona siga el centre de totes les polítiques.

La vesprada va estar amenitzada per la improvisació teatral de Subit, i va començar amb una sèrie de vídeos animats sobre salut laboral. A més, tant el dimecres com la resta de la setmana s'ha pogut gaudir també una exposició en la plaça Xúquer, seu de la jornada, amb cartelleria històrica de campanyes de promoció de la salut laboral.

El dimecres, va ser el torn per a la joventut saludable, amb una divertida tard que va comptar amb la participació del grup Pool Jazz, el club de patinatge de velocitat de Paiporta, i un taller de cocktaileria saludable.

La Setmana de la Salut de Paiporta es tanca aquest divendres, amb la vesprada dedicada a la tercera edat, en la qual se celebren taller de taitxí i artteràpia. A més, tindran lloc les xarrades sobre envelliment actiu i participació social, i drets al final de la vida. Durant la setmana, i també el divendres, es pot visitar l'exposició amb imatges dels tallers per a l'envelliment actiu de Paiporta.

Pujar