elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple de Paiporta aprova l’adhesió a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

El ple de Paiporta aprova l’adhesió a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori
  • El consistori delega competències en protecció de la legalitat urbanística i treballarà de manera conjunta amb l’administració autonòmica

  • Acord unànime entre els grups en la proposta presentada per Urbanisme

Paiporta s’ha adherit a l’Agència Valencia de Protecció del Territori a proposta de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat. La moció, presentada en el ple de juny, que va comptar amb la unanimitat de tots els grups municipals, suposa la delegació de competències en matèria de protecció de la legalitat urbanística en aquest nou organisme autònom de la Generalitat Valenciana, creat a l’abril d’enguany.

Per al regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, aquesta delegació «millora els serveis públics sense ninguna despesa addicional, ja que l’Agència Valenciana de Protecció del Territori compta amb el seu propi personal tècnic especialista en la matèria», i treballarà «de manera conjunta i coordinada amb el personal de l’Ajuntament». L’acord és reversible en el moment en què així ho decidisca el consistori.

L’organisme serà, a partir de la publicació de l’acord plenari, l’encarregat de vetllar pel compliment de la legalitat urbanística en cas d’infraccions greus o molt greus, com seria el cas de construccions o altres activitats no autoritzades en terreny no urbanitzable.

A més, té les funcions d’inspecció, restabliment de la legalitat, imposició de sancions i, arribat el cas, demolició de construccions. L’Agència Valenciana de Protecció del Territori adopta així el paper d’única autoritat en aquesta matèria.

Pujar