27 de novembre de 2020 27/11/20

Paiporta acull el Campionat d'Espanya de Patinatge de Velocitat

Campionat d'Espanya de Patinatge de Velocitat
Campionat d'Espanya de Patinatge de Velocitat
  • Més de 300 esportistes de tota la geografia espanyola participen en aquesta trobada que tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig en la pista de patinatge de la localitat de l'Horta Sud

MÉS FOTOS
Paiporta acull el Campionat d'Espanya de Patinatge de Velocitat - (foto 2)
Paiporta acull el Campionat d'Espanya de Patinatge de Velocitat - (foto 3)

Paiporta es prepara per a acollir un dels esdeveniments esportius de l'any a l'Horta Sud: el Campionat d'Espanya de Patinatge de Velocitat que se celebra aquest cap de setmana, 4 i 5 de maig i que reunirà en la nova pista de patinatge de la localitat als 300 corredors més importants d'Espanya en aquest esport. Paiporta s'ha convertit en un dels centres neuràlgics d'aquesta pràctica esportiva gràcies a la qualitat d'aquesta nova pista.

Així, en el campionat d'aquesta finalitat de setmana, els esportistes de les categories aleví, infantil i juvenil seran examinats pels seleccionadors que preparen les competicions europees i mundials: “Portem treballant des d'octubre preparant la temporada i és un honor que es puga celebrar el campionat a Paiporta”, reconeix el president del Club de Patinatge de Velocitat de Paiporta, Carlos Tomás, a elperiodic.com. El club presenta per a aquesta competició 17 corredors locals i fa unes setmanes va guanyar un premi internacional a França de la mà d'una dels seus esportistes.

El patinatge de velocitat és una disciplina encara minoritària, a pesar que és molt espectacular per a l'espectador. El tipus de proves són similars a les del ciclisme en pista, amb proves de llarga i curta distància, per equips i individuals: “En cada categoria hi ha diverses proves i tres guanyadors en cadascuna d'elles”.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha convidat a tota la comarca a acostar-se a qualsevol de les proves al llarg de tot el cap de setmana per a conéixer el patinatge de velocitat, i també per a donar suport als patinadors valencians, uns 80 que acudeixen a aquesta cita. 

Ferma aposta de Paiporta pel patinatge de velocitat

La competició es pot celebrar gràcies a que la nova pista de patinatge de Paiporta està homologada i compleix els estàndards internacionals que marquen els diferents ens federatius. Es va inaugurar el mes d'octubre passat i converteix a Paiporta en un dels centres neuràlgics d'aquesta pràctica esportiva, ja que tan sols hi ha tres d'aquestes característiques a tot el territori valencià: al Poliesportiu de Beteró, a Benidorm i a Castelló.

Des de l'Ajuntament de Paiporta s'ha apostat per aquest esport. De fet, està pendent la signatura d'un conveni en els pròxims dies amb el Club de patinatge per a continuar millorant aqueixa col·laboració. L'objectiu, promoure més mesurades com l'obertura de la pista els caps de setmana amb entrada lliure, l'organització d'esdeveniments com aquest campionat i realitzar màster class per a xiquets del poble.

Aquesta pista era una demanda històrica per part del Club de Patinatge de Velocitat de Paiporta -que entrenava en parcs de la localitat i carrers poc transitats- i, gràcies a l'aposta de l'Ajuntament, aquesta instal·lació és hui una realitat. De fet, el consistori ha treballat molt per a poder acollir aquesta competició nacional: s'han instal·lat graderies per al públic, s'ha millorat la il·luminació de la zona, s'han afegit portes a la tanca, camins d'eixida a la pista, s'han posat reductors de velocitat per a vehicles així com un treball de poda especial.

Tot per a endreçar l'espai i preparar-lo per a aquest gran esdeveniment esportiu que promet ser espectacular en reunir 320 patinadors espanyols de gran nivell, tots ells vinguts després de superar proves prèvies a escala autonòmica per a arribar a aquesta cita. Això ha motivat que el nivell en aquesta cita siga màxim.

Pujar