elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió

Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió
  • L’alcaldessa Maribel Albalat i el regidor d’Educació han visitat el centre per a conéixer de primera mà ‘Tutoria entre iguals’, el projecte per a aquest curs

MÉS FOTOS
Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió - (foto 2)
Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió - (foto 3)
Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió - (foto 4)
Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió - (foto 5)
Nova trobada de l’IES La Sénia amb el projecte Pigmalió - (foto 6)

L’IES La Sénia ha encetat curs escolar i amb ell ha représ la seua activitat educativa extracurricular. Un any més, alumnat del centre participa en el projecte Pigmalió, una iniciativa ja molt consolidada que posa en comú a través de l’ajuda i l’acompanyament a alumnat de tercer i quart d’ESO amb els més menuts de primer.

Recentment, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, han visitat el centre per conéixer el funcionament del projecte entre el jove estudiantat.  Per a Albalat, “el projecte és tot un encert, perquè connecta a alumnat gran, amb més experiència, amb l’estudiantat més menut, que acaba d’incorporar-se a l’institut, creant un vincle que serveix de guia i convertint-los en protagonistes de la seua pròpia experiència educativa”.

Per la seua part, el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, ha valorat molt positivament el caràcter voluntari del projecte i la implicació de l’alumnat. “Ens hem trobat amb un gran nombre de voluntaris i voluntàries fent parelles d’acompanyament. A més, alhora que es presten ajuda mútua també treballen valors molt positius per al seu desenvolupament personal, com ara la confiança, la seguretat, l’empatia, etc.”.

Enguany, sota el lema ‘Tutoria entre iguals’ aquest projecte d’investigació i innovació educativa treballa la comunicació i acompanyament a l’hora del pati entre alumnat de més edat, de tercer i quart d’ESO, amb el més menut, de primer d’ESO. Durant aquest temps fan jocs, converses i comparteixen moments per tal d’ajudar els més menuts, que estan experimentant el canvi de cicle i entrada en l’institut, en el procés adaptatiu.

El projecte Pigmalió és considerat per la Unesco com a una pràctica educativa d’èxit que dóna veu i empodera a l’estudiantat.

Pujar