6 de juliol de 2020 6/7/20

Naix el #MocadoràFest, el nou festival per a celebrar el 9 d'Octubre a Paiporta

Naix el #MocadoràFest, el nou festival per a celebrar el 9 d'Octubre a Paiporta - (foto 1)
  • L'esdeveniment està enfocat com una reivindicació de els costums i tradicions valencianes amb l'oci per a xiquetes i xiquets com a eix central

MÉS FOTOS
Naix el #MocadoràFest, el nou festival per a celebrar el 9 d'Octubre a Paiporta - (foto 2)
Naix el #MocadoràFest, el nou festival per a celebrar el 9 d'Octubre a Paiporta - (foto 3)

L'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta ha creat un nou festival, el MocadoràFest, que concentrarà les celebracions del 9 d'Octubre a la localitat. El nou festival naix amb vocació de creixement i és una alternativa lúdica per a celebrar les arrels valencianes i recuperar representacions artístiques i costums que identifiquen al poble valencià.

Per a la primera edició del MocadoràFest, hi haurà a Paiporta música, danses, jocs tradicionals i espectacles de música i teatre, destinats principalment a l'oci de les xiquetes i xiquets.

Les activitats del MocadoràFest començaran a les 10.30 hores, amb una cercavila amb cabuts a càrrec del Grup de Danses de Sant Roc de Paiporta, amenitzats amb la música del tabal i la dolçaina. El passacarrer recorrerà diferents vies del poble fins a arribar a la plaça 3 d'Abril, on hi ha programats des de les 11.00 hores jocs tradicionals valencians per a totes i tots.

Per últim, la companyia La Banda del Drac oferirà el seu espectacle infantil titulat 'La Festa del Rei', amb teatre, música i dansa, a partir de les 12.30 hores. Hi haurà també un detall per a totes les persones participants en la festa.

Amb el MocadoràFest, l'Ajuntament vol establir un esdeveniment lligat a la celebració de la conquesta de València, i al dia nacional de les valencianes i valencians. “Ha de ser un dia de festa i de reivindicació de les nostres arrels, dels nostres costums, amb un element central, que són les xiquetes i xiquets, el futur del nostre poble, que han de conéixer i aprendre les nostres tradicions per poder estimar-les”, ha explicat l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

El nom del festival prové del costum valencià de regalar, cada 9 d'Octubre, massapà amb formes de fruites embolicades en un mocador a la persona estimada, l'anomenada 'mocadorà'.

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat Valenciana

Especial 9 d'Octubre 2019 a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar