elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les mascletaes de Paiporta tornen al barranc

Les mascletaes de Paiporta tornen al barranc

  Les mascletaes falleres de Paiporta podran tornar a disparar-se al Barranc de Xiva. Les gestions de l'Ajuntament davant la secretaria de Medi Ambient de la Generalitat i la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport han fructificat i totes aquelles falles que vulguen podran disparar les seues mascletaes al barranc i encendre la metxa des del balcó de l'Ajuntament.

  Degut a una modificació legal arran de casos com els de el greu incendi de Guadalajara o el de Cullera, on un castell de focs va provocar un foc a la muntanya, no es poden realitzar dispars pirotècnics ni altres activitats que impliquen encendre foc en cap zona forestal. Aquest canvi va afectar als permisos per a celebrar les mascletaes al Barranc de Xiva, ja que té la consideració de zona forestal.

  L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor de Cultura, Alberto Torralba, s'han reunit recentment amb la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Dèlia Álvarez, per a obtindre els permisos necessaris i tancar totes les gestions davant els organismes oficials, que havien d'acreditar les festes falleres de Paiporta com a bé d'interés cultural local.

  Aquestes gestions han donat finalment els seus fruits, i el consistori ja compta amb els permisos i la documentació necessària per a que les mascletaes tornen al seu lloc històric, al cor mateix del casc urbà de Paiporta. Els dispars començaran des del balcó del consistori, i les mascletaes es muntaran al Pont Vell i la placeta del Casino.

  La notícia ha estat comunicada per l'alcaldessa, Isabel Martín, a les comissions falleres i a la Junta Local Fallera (JLF), en una reunió que ha tingut lloc aquest dilluns a l'Ajuntament.

  Pujar