elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta

Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta
  • Albalat ha donat el relleu a Isabel Martín al capdavant de l’Alcaldia després de prendre possessió com a nova alcaldessa en el ple extraordinari celebrat a l’Auditori Municipal aquest dimecres

L’Auditori Municipal de Paiporta ha acollit aquest dimecres, dia 30 de juny, el ple extraordinari d’elecció d’Alcaldia en què Maribel Albalat ha sigut investida com a nova alcaldessa de Paiporta.

Albalat rebia els vots dels 11 membres de l'actual equip de Govern, mentre que Vicente Ibor, pel Partit Popular, qui també presentava la seua candidatura, ha rebut el suport dels 8 regidors del seu grup. Per la seua banda, el candidat de Ciudadanos, Frascisco Estellés, ha votat a la seua pròpia candidatura, com també ha fet la seua companya de formació en el consistori.

En el seu discurs d’investidura Albalat ha destacat de l’acte celebrat “la consolidació del pacte acordat en 2019 i d’un govern d’esquerres, amb un programa solidari i centrat en les persones”.

La nova alcaldessa també ha dedicat part de les seues primeres paraules per a recordar el viscut aquests quasi dos anys que portem de pandèmia sanitària, valorant molt positivament “els punts de trobada als que hem arribat dins de la confluència política per a afrontar aquesta situació. El camí de governança que iniciarem després d’un acord just, responsable i de respecte mutu es va veure paralitzat per una situació inèdita e imprevisible. Però hem aprés moltes coses com a societat i ens hem reinventat. En els moments difícils el que toca és treballar”.

Albalat s’ha marcat com a la seua prioritat “invertir en les persones”, al mateix temps que ha fet un repàs a algunes de les línies que centraran aquests dos anys d’Alcaldia: abordar les infraestructures educatives i socials per garantir el benestar de la població, amb el nou Centre de Dia per a persones majors a Villa Amparo, o els tres projectes Edificants als centres educatius paiportins. També ha destacat la necessitat de continuar treballant de manera transversal per garantir la igualtat efectiva de dones i homes, per mantenir una Paiporta verda i sostenible i abordar els dos punts negres en infraestructures de transport del municipi, per garantir la seguretat de la ciutadania paiportina.

Així mateix, Albalat ha agraït el seu treball i dedicació als seus companys i companyes al grup municipal, així com a la resta de membres de l’equip de Govern, ressaltant la seua disposició a arribar a acords, “perquè en el diàleg ens trobarem sempre”.

L’acte va comptar amb la presència de representants de les institucions de Govern valencià, com ara els vicepresidents de la Diputació de València Rafael García i Carlos Fernández Bielsa; els diputats autonòmics Mercedes Caballero, Rosa Peris, José Muñoz, Carmen Martínez o Michel Montaner, així com alcaldes i alcaldesses dels pobles veïns.

El canvi a l’Alcaldia de Paiporta és fruit del pacte de govern signat pel Partit Socialista i Compromís en 2019, establint per primera vegada un torn de dos anys en l’Alcaldia en la mateixa legislatura. Per tal de complir amb aquest acord, el passat 23 de juny Isabel Martín presentava la seua renúncia com a alcaldessa en el ple ordinari municipal.

L’alcaldessa Maribel Albalat cloïa el seu discurs acollint aquest nou període de legislatura “amb il·lusió i molta responsabilitat. Per mi és un gran honor ser la primera alcaldessa socialista de Paiporta. Vaig a ser l’alcaldessa de totes i tots, a escoltar-vos i acompanyar-vos. Vull estar amb vosaltres”.

MÉS FOTOS
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 2)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 3)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 4)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 5)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 6)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 7)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 8)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 9)
Maribel Albalat és elegida com a nova alcaldessa de Paiporta - (foto 10)
Pujar