elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les escenes més quotidianes de l'estiu omplin els carrers de paiporta

Les escenes més quotidianes de l'estiu omplin els carrers de paiporta
  • Un total de 15 panells estaran repartits pels barris del municipi on s'aprofundeix des del punt de vista del testimoniatge gràfic en la tradició i l'etnografia

MÉS FOTOS
Les escenes més quotidianes de l'estiu omplin els carrers de paiporta - (foto 2)

Els carrers de Paiporta acullen una nova sèrie de la mostra ‘Imatges en el record’ la iniciativa del Museu de la Rajoleria d’eixir del seu espai físic acostant part del seu arxiu fotogràfic als carrers de Paiporta a través de diferents mostres temàtiques en format de panells, que continua l’estela de la mostra ‘El Museu ix al carrer’.

"Amb aquesta mostra sobre l'estiu i la festa tanquem una exitosa sèrie de moments i imatges per al nostre record que ha repassat la Pasqua, el món de la Dona i el treball a Paiporta i que ha tingut una molt bona acollida entre la població paiportina. Esperem donar-li continuïtat en el futur", ha expressat la regidora de Cultura, Esther Torrijos.

Un total de 15 panells, repartits al llarg dels barris i carrers del municipi sobre ‘L’estiu i la festa', aprofundiran des del punt de vista del testimoniatge gràfic en la tradició i l'etnografia paiportina entre els mesos d'agost i octubre. En aquest cas, es fa un recorregut per escenes quotidianes de l'estiu, quan amb el bon temps la població paiportina traslladava el seu dia a dia al carrer, amb unes formes d'oci i vacances igualment divertides, però molt diferents respecte al que coneixem avui dia.
Com sempre, el primer panell informatiu, acompanyat d’un plànol d'ubicació amb tots els panells i des del qual es pot seguir l’itinerari, es troba a l’esplanada de l’Ajuntament. Cadascú d’ells anirà acompanyat d’un codi QR amb informació específica sobre les imatges exposades.

Amb  ‘L’estiu i la Festa’ el Museu tanca la sèrie d’Imatges en el Record que ens ha acostat a la col·lecció ‘Dones i treball a Paiporta’, ‘La Pasqua al carrer’ i ‘Treball a Paiporta’. A partir d’octubre el personal del Museu continuarà donant forma i ampliant aquesta exposició. A més, està previst per a després de l’estiu la publicació d’un llibre amb tota la sèrie d’imatges i temàtiques d’Imatges en el Record, un recopilatori amb molt de sentiment que arreplega la vida quotidiana del municipi paiportí.

Pujar