elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures

La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures
  • L’Ajuntament de Paiporta i el seu jutjat de pau han rebut la visita del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel Batalla, i del director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón

MÉS FOTOS
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 2)
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 3)
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 4)
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 5)
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 6)
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 7)
La Conselleria de Justícia es compromet a impulsar la justícia de proximitat a Paiporta millorant la dotació de personal i infraestructures - (foto 8)

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel Batalla, i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, han visitat l’Ajuntament de Paiporta i el jutjat de pau municipal per tractar qüestions relatives a l’estat i funcionament d’aquest òrgan judicial a Paiporta.

Acompanyats per l’alcaldessa de Paporta, Maribel Albalat, l’equip de govern municipal, i la jutgessa de Pau, Remei Ferrandis, els representants de la Conselleria de Justícia han pogut conéixer de primera mà el treball diari del personal d’aquest òrgan, així com les seues instal·lacions.

L’alcaldessa Maribel Albalat ha agraït la visita dels dos representants de la Conselleria de Justícia, realçant "la seua vocació de proximitat amb els municipis i de posar peus a terra en la realitat dels pobles. Agraïm moltíssim igualment el treball diari que fa la nostra jutgessa de pau, Reme Ferrandis, amb el seu equip, amb una implicació i dedicació plena per la ciutadania de Paiporta”.

Albalat ha recordat que el jutjat de pau de Paiporta compta amb el mateix personal des dels anys 90 malgrat el creixement poblacional del municipi. “La millora de la dotació i les infraestructures del nostre jutjat de pau és una reivindicació justa de fa ja molt de temps. Ha sigut una reunió molt satisfactòria i productiva on el director general ens ha brindat la plena col·laboració de la Conselleria”.  

Per la seua banda, el secretari autonòmic, José María Ángel Batalla, ha destacat la importància de qüestions “com la seguretat, la Policia Local i la formació que parlen de la qualitat de vida de la nostra població i de la resposta de les nostres administracions. Hi ha tasques i competències que hem d’assolir des del municipalisme i una de les qüestions fonamentals d’aquest tipus de polítiques és el programa Viogen”.

Així mateix, la trobada ha servit per tractar qüestions com la revisió de la normativa i el conveni del jutjat de pau per tal de valorar la possibilitat de millorar el servei. A més, el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, ha presentat el projecte de justícia de proximitat que s’està implementant des de la Conselleria de Justícia i que gira al voltant del canvi en l’estructura dels jutjats de pau i la seua modernització tecnològica, l’assessorament jurídic i la mediació.

Añón ha manifestat l’aposta de la Conselleria per afavorir la justícia de proximitat “perquè pensem que el marc actual normatiu permet aquest tipus de col·laboració i coordinació per a dotar d’aquests recursos”.

La trobada també ha servit per a presentar dos cursos formatius que des de la Conselleria de Justícia s’impartiran entre el personal municipal a l’administració local:  un per a Policia Local en la lluita contra la violència masclista del programa Viogen i un altre sobre atencions bàsiques per a Protecció Civil.

Pujar