19 de gener de 2021 19/1/21

Les activitats infantils s'estenen per totes les jornades de les Festes Populars

Les activitats infantils s'estenen per totes les jornades de les Festes Populars - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les activitats infantils s'estenen per totes les jornades de les Festes Populars - (foto 2)

  Les Festes Populars 2017 de Paiporta s'inicien aquest dijous 10 d'agost amb un gran nombre d'activitats per als més menuts i menudes, repartides pràcticament entre totes les jornades. L'augment d'activitats per a la ciutadania més jove fou una de les demandes de la població en les enquestes d'avaluació de les festes anteriors, i també en els tallers participatius d'elaboració del programa d'enguany.

  Així, les activitats infantils comencen el mateix dijous, amb una funció de titelles que, baix el títol 'La terra dels babaus', es representarà als jardins del Xalet de Català. L'obra començarà a les 11.00 hores. Al dia següent, divendres 11 d'agost, el grup local Burumballa Teatre oferirà el seu taller de teatre infantil des de les 10.00 hores als jardins del Museu de la Rajoleria. De vesprada, a les 17.00 hores i a la Plaça Major, hi haurà taller de disfresses infantils de Moros i Cristians, que donarà pas a la posterior desfilada infantil, amb inici a la mateixa Plaça Major. Totes aquestes activitats són gratuïtes i obertes a totes les xiquetes i xiquets que acudisquen.

  El dia 12 serà un dels dies centrals en les Festes Populars en referència al protagonisme de la infància. Des de les 11.00 hores, al Carrer Primer de Maig, es portarà a terme la confecció dels fanalets per a la Festa del Melonet. Les creacions es guardaran fins a les 21.00 hores, quan discorrerà pels carrers del poble la cercavila corresponent amb la cançó tradicional del sereno.

  Un parc infantil aquàtic amb festa de l'escuma obrirà les activitats per als i les més joves el dia 13, a partir de les 11.00 hores, al Carrer Sant Joan de Ribera. Es recomana acudir amb roba de bany, ja que hi haurà tobogans i inflables amb l'aigua com a protagonista. De vesprada, a les 17.00 hores, al Parc de Vil·la Amparo, se celebrarà una festa infantil amb karaoke, pallassos i berenar a base d'orxata i fartons.

  El dia 14 s'ha programat per a xiquetes i xiquets una jornada de portes obertes al Rocòdrom Vicente Aguilar del Poliesportiu Municipal, on tots i totes aquells i aquelles que ho desitgen podran provar les delícies d'un esport com l'escalada. La cita és a les 10.00 hores. A les 11.00 hores, al Carrer Montcada, s'han organitzat jocs basats en l'educació vial. Moltes d'aquestes activitats han estat proposades a la Regidoria de Cultura per entitats, associacions i particulars.

  El CSA Al Vent organitzarà jocs i activitats infantils el dia 15 a les 18.00 hores al Carrer Sant Francesc. A les 19.00 hores, a la Placeta del Bollo, es portarà a terme altra exhibició esportiva destinada a xiquets i xiquetes, en aquest cas, d'esgrima. Per últim, i per a tancar les Festes Populars 2017, el 17 d'agost, des de les 11.00 hores i al Poliesportiu Municipal, tindrà lloc una gimcana oberta a la participació de totes i tots.

  Les Festes Populars de Paiporta s'enceten aquest dijous amb 57 activitats per a tots els públics. Consulta la programació completa en el següent enllaç.

  Pujar