Castellano

Els retards burocràtics trunquen el tancament de la Illeta abans de Setmana Santa

Els retards burocràtics trunquen el tancament de la Illeta abans de Setmana Santa
  • La conselleria encara no ha remés a Costas l'informe de medi natural

Encara que el mes de novembre passat, arribaven bones notícies per als veïns d'Oropesa amb l'anunci del tancament de la Illeta i al febrer es confirmava que es realitzaria abans de Setmana Santa, la veritat és que a dos dies del Diumenge de Rams, la Setmana Santa està a punt de començar i de moment veïns i estiuejants hauran d'esperar.

I és que, segons ha pogut saber elperiodic.com, la conselleria de Medi Ambient encara no ha remés a la Direcció Territorial de Costas de Castelló l'informe de Medi natural, que haurà de ser remés posteriorment a la Direcció General de Costas de Madrid, d'ací tornar de nou a Castelló i posteriorment a l'Ajuntament d'Oropesa perquè comencen els treballs.

Si bé, tot sembla indicar que l'informe de Medi natural és favorable, per la qual cosa Costas a Castelló començarà a treballar en el projecte perquè quan els arribe la documentació puguen dur-lo a terme. Es tracta d'estar preparats per a quan els arribe l'autorització.

El tancament de la Illeta és una de les exigències més demandades per la plataforma Morro de Gos, una entitat que porta temps pressionant per al tancament i reparació.

Què és la Illeta?

L'any 1995, i amb l'objectiu de frenar la regressió de la platja de Morro de Gos, es va construir una barrera de blocs de pedra que unia aquesta illa amb la punta del cap, la qual cosa permetia fer de barrera i frenar la pèrdua d'arena.

El corrent de la mar és de nord a sud, per la qual cosa, en instal·lar una barrera, l'arena s'acumula contra aquesta. Un fenomen que és ben visible al nord de tots els ports del territori valencià.

No obstant això, el temporal Gloria va trencar aquesta barrera artificial, per la qual cosa l'arena torna a “escapar-se” pel canal  que hi ha entre l'illa i el cap, la qual cosa no permet recuperar-se a la platja. És per això que una de les solucions per a salvar la platja podria ser tornar a tancar la Illeta.

Pujar