Castellano

Orpesa commemorarà el 9 d'Octubre amb l’ofrena i un concert de Christian Penalba

Orpesa commemorarà el 9 d'Octubre amb l’ofrena i un concert de Christian Penalba
  • La recreació històrica que recordava el passat del poble valencià ha estat suspesa amb l'objectiu de garantir la seguretat de veïns i visitants

El municipi d'Orpesa recordarà el passat històric del poble valencià amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre. Una cita que aquest any canviarà per adaptar-la a el nou escenari que viu la població motivat per la pandèmia de la Covid-19. Així ho ha explicat el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui ha anunciat la suspensió de la recreació històrica que es venia realitzant els últims anys per part de l'Associació 9 d'Octubre d'Orpesa.

“Aquest any, la celebració del 9 d'octubre serà diferent per a poder complir amb les normatives de sanitat i seguretat marcades per la Conselleria", explica l'edil, qui avança que “malgrat això sí que hi haurà una ofrena simbòlica d'una corona floral a l'estàtua de Jaume I”. Un acte al que assistirà també la regidora de Festes, Jennifer Casañ. I és que hi ha que recordar que aquest esdeveniment s’emmarca dins de la semana de festes que viu el municipi.

A la tarda, la protagonista serà la música. I és que la plaça Major acollirà, a les 19.00 hores, un concert molt especial a càrrec del músic valencià Christian Penalba que presentarà a el públic el seu nou àlbum titulat 'Canvis', el seu disc de debut que arriba amb un repertori format per cant d'estil, jotes, fandangos, seguidilles, boleros i malaguenyes.

Cal recordar que l'aforament per gaudir d'aquest espectacle és limitat per poder garantir la separació interpersonal i la seguretat del públic. És per això que les places es donaran per estricte ordre d'arribada.

Pujar