Castellano

Oropesa programa una nodrida agenda per a commemorar el dia internacional de la dona

Oropesa programa una nodrida agenda per a commemorar el dia internacional de la dona
  • Les celebracions del 8 de març comptaran amb conferències, classes de defensa personal, la Cursa de la Dóna, tallers i activitats en el Casal Jove per als més joves

MÉS FOTOS
Oropesa programa una nodrida agenda per a commemorar el dia internacional de la dona - (foto 2)
Oropesa programa una nodrida agenda per a commemorar el dia internacional de la dona - (foto 3)

S'aproxima de 8 de març, dia internacional de la dona, i Oropesa ha llançat ja la programació que al llarg de tres mesos centrarà l'activitat social i esportiva de la localitat.

Així, l'Ajuntament d'Oropesa, a través de les regidories d'Igualtat, Cultura, Esport, Joventut i Immigració, ha elaborat una nodrida agenda d'activitats dirigides a tots els públics

La regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, ha ressaltat que “en aquest programa s'han implicat diverses àrees i hem tingut en compte a totes aquelles associacions que han volgut celebrar aquest dia tan important per a les dones”. D'aquesta manera, “hem volgut oferir un programa per a tots i totes, amb activitats molt variades i per a totes les edats”, afig la munícipe.

Activitats esportives pel 8M

Dins de la programació hi ha previstes diverses activitats esportives. Una d'elles arranca aquest dijous 3 de març amb els tallers d'autodefensa femenina, unes sessions que tindran lloc els dijous i dissabtes dels mesos de març, abril i maig, en el poliesportiu Carlos Taulé.

Així mateix, el dissabte 5 de març amb l'I Torneig Femení de Pàdel, organitzat per l'Orpesa Padel Club.

I el diumenge 6 de març arriba una nova edició de la Cursa de la Dóna amb eixida i arribada en la plaça Major, amb un recorregut de 3 o 5 quilòmetres. Les inscripcions es poden realitzar en la web ‘www.sportmaniacs.com’ al preu de 6 euros.

Tallers pel 8M

D'altra banda, entre els tallers previstos també destaca un d'educació menstrual que ajudarà a entendre les fases del cicle menstrual i les seues implicacions. Aquest taller s'impartirà el 18 i 25 de març i 1 i 8 d'abril, en el poliesportiu Carlos Taulé) i el club de lectura feminista i intercultural, amb reunions mensuals.

abe recordar que la celebració de la Setmana de la Dona també ha arribat als centres educatius amb una altra edició del programa d'educació afectiu-sexual per al bon tracte i la prevenció, dirigit a l'estudiantat de cinquè i sisè de Primària, i el taller sobre sexualitats positives per a l'alumnat de l'institut Torre del Rei.

Cicle de conferències pel 8M

Les conferències seran una altra de les constants en la programació d'enguany. La primera d'elles tindrà lloc aquest diumenge, 6 de març, amb ‘Un dia a la fàbrica de fades’ (18.30 hores en l'Espai Cultural). Les sessions ‘Feminisme islàmic. Un acostament a les perspectives de Sirin Adlbi Sibai i Najat L'Hachmi’ (8 de març), ‘La futura revolució. Aprendre a cuidar-se’ i ‘Març de la dona taurina’, organitzada per la penya Sense DNI, (ambdues l'11 de març), completen el cicle de xarrades.

I l'associació de Mestresses de casa també es prepara per a commemorar la Setmana de la Dona amb diversos actes organitzats. Així, totes aquelles persones que vulguen unir-se al taller d'elaboració de dolços tradicionals podran fer-lo el pròxim 7 de març i, l'endemà, se celebrarà el tradicional menjar de germanor de dones. Així mateix, el 9 de març tindrà lloc la marató de labors que s'iniciarà a les 20.00 hores en la seu de l'esmentada associació.

Cal recordar que tots els actes organitzats comptaran amb diverses guardioles perquè tot aquell que vulguen puga col·laborar amb entitats socials (Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i l'Associació de Fibromiàlgia Aficrom). D'aquesta manera “unim l'esperit reivindicatiu de la celebració amb l'esperit solidari dels oropesinos i oropesinas”, afig Bermúdez.

Activitats en el Casal Jove i per als més xicotets

Els més joves del municipi tindran l'oportunitat de participar, el pròxim 8 de març, en el mural col·laboratiu sota el títol ‘Els nostres referents’ i en un taller sobre micromachismos. Tot això en el Casal Jove del municipi, a les 17.00 hores. I, finalment, organitzat des de l'àrea d'Igualtat, els més xicotets podran assistir a la sessió de contacontes igualitaris ‘La caputxeta valenta’, el 13 de març, a les 11.30 hora en la plaça Major.

 

Pujar