Castellano

Compromís per Orpesa reclama que s’investiguen les irregularitats en la compra dels terrenys de l’EDAR

Compromís per Orpesa reclama que s’investiguen les irregularitats en la compra dels terrenys de l’EDAR
  • La coalició demana a l’equip de govern que l’Ajuntament denuncie els fets arran l’informe tècnic municipal que evidencia interessos empresarials vinculats a l’adquisició dels terrenys dotacionals en què s’ubicà la depuradora

Compromís per Orpesa reclama a l’equip de govern municipal de PSOE i Ciudadanos que inicie una investigació sobre les presumptes irregularitats vinculades al procés de construcció de l’EDAR Orpesa-Ribera de Cabanes arran l’informe del secretari municipal que insta a l’Ajuntament a denunciar els fets a la Fiscalia Provincial de Castelló.

D’aquest informe tècnic, elaborat en resposta a una pregunta formulada en ple per Compromís, es desprén que les modificacions de l’ús del sòl dutes a terme per l’anterior govern del PP van poder beneficiar l’empresa COMERVI S.L., ama de la parcel·la on es va ubicar la depuradora. Aquests terrenys, que pertanyien inicialment a sis propietaris diferents entre els quals no figurava el nom d’aquesta entitat, van ser adquirits per l’esmentada societat just després de publicar-se al BOE la seua ubicació i el seu ús dotacional i abans de la cessió per la construcció de la infraestructura.

Així ho explica el portaveu de la coalició valencianista al municipi, Eric Traver, qui ha recordat que «Compromís per Orpesa sempre hem denunciat la relació que alguns governants del PP orpesí mantenien amb aquesta empresa, però sempre ens hem quedat sols en aquesta lluita, on només hem trobat la total passivitat de la resta de partits». I seguix, «ara, informe en mà, l’equip de govern actual està obligat a actuar contra els possibles delictes de malversació de fons o de tràfic d'influències. En cas contrari, serien còmplices d'aquestes pràctiques», argumenta Traver.

El regidor d’Orpesa ha rebut el suport del portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, per la seua «tasca de fiscalització impecable, que ha estat ratificada pels tècnics municipals, i gràcies a la qual la Justícia podrà investigar el fet i reclamar el que pertany al municipi». «Queda palés que som l’única opció política al nostre territori que posa l’interés del veïnat enfront dels interessos empresarials», ha conclòs Garcia.

Pujar