Castellano

Avancen els tràmits per al tancament de la Illeta a Oropesa, encara que sense data

Avancen els tràmits per al tancament de la Illeta a Oropesa, encara que sense data
  • Costas Castelló ja té l'informe favorable de la conselleria de Medi Ambient

El tancament de la Illeta d'Oropesa segueix avant amb els tràmits burocràtics. Dijous passat Sant, segons informa la plataforma Morro de Gos, la conselleria de Medi Ambient va remetre a la Direcció Provincial de Costas a Castelló l'informe favorable al tancament de la Illeta.

A partir d'ara, Costas Castelló li manarà l'expedient a Costas Madrid amb tots els informes favorables, perquè el retornen signat a Castelló. Així, una vegada estiga autoritzat per Madrid, es farà la cessió de l'execució de l'obra a l'Ajuntament d'Oropesa.

Malgrat aquests avanços, des de la plataforma Morro de Gos no s'atreveixen a aventurar cap data, atés que fa un temps es va fixar el tancament per a abans de Setmana Santa.

I és que el mes de novembre passat, arribaven bones notícies per als veïns d'Oropesa amb l'anunci del tancament de la Illeta i al febrer es confirmava que es realitzaria abans de Setmana Santa. No obstant això, veïns i estiuejants hauran d'esperar.

El tancament de la Illeta és una de les exigències més demandades per la plataforma Morro de Gos, una entitat que porta temps pressionant per al tancament i reparació.

Què és la Illeta?

L'any 1995, i amb l'objectiu de frenar la regressió de la platja de Morro de Gos, es va construir una barrera de blocs de pedra que unia aquesta illa amb la punta del cap, la qual cosa permetia fer de barrera i frenar la pèrdua d'arena.

El corrent de la mar és de nord a sud, per la qual cosa, en instal·lar una barrera, l'arena s'acumula contra aquesta. Un fenomen que és ben visible al nord de tots els ports del territori valencià.

No obstant això, el temporal Gloria va trencar aquesta barrera artificial, per la qual cosa l'arena torna a “escapar-se” pel canal  que hi ha entre l'illa i el cap, la qual cosa no permet recuperar-se a la platja. És per això que una de les solucions per a salvar la platja podria ser tornar a tancar la Illeta.

Pujar