Castellano

Araceli de Moya (Ciutadans) guarda silenci sobre un possible pacte a Oropesa

Araceli de Moya (Ciutadans) guarda silenci sobre un possible pacte a Oropesa
  • Amb el 7,70% dels vots i una única regidora, té la clau de la governabilitat

El PSPV-PSOE d'Oropesa va guanyar les eleccions municipals del passat 28 de maig però Ciutadans, amb un únic regidor en mans de l'alcaldessa en funcions Araceli De Moya, té la clau de la governabilitat.

Amb el 7,70% dels vots, la formació taronja té la paella pel mànec: el bloc d'esquerres compta amb 8 regidors (7 PSOE i 1 Compromís) igual que el bloc de dretes amb 6 PP i 2 Vox. Ciutadans seria el que podria desempatar.

No obstant això, l'actual alcaldessa d'Oropesa, almenys fins a la presa de possessió d'aquest dissabte, guarda silenci i no confirma si ha plantejat al PSOE repetir l'acord de l'anterior legislatura: dos anys d'alcaldia per als socialistes i dos per a Ciutadans.

Cal assenyalar que, el PSPV-PSOE ha remés aquest matí una nota de premsa en la qual assegura que Ciutadans “ha demanat dos anys d'alcaldia”.

María Jiménez, candidata socialista, ha posat en valor l'acord de legislatura amb la formació taronja: "és evident que en aquests quatre anys l'equip de govern format per PSOE i Ciutadans ha millorat Orpesa en totes les àrees de manera conjunta en la coalició

Així mateix, ha expressat la seua voluntat de liderar el futur govern per a "continuar amb el treball començat en 2019 i millorar el nostre poble". En aquest sentit, l'alcaldable i líder socialista ha anunciat que, com a llista municipal més votada, "tenim la voluntat de formar un executiu que complisca amb el mandat de les urnes i continue amb el progrés d'Orpesa".

Pujar