Castellano

Adeu definitiu a Marina d'Or: Oropesa elimina l'icònic rètol de la ciutat de vacacions

Adeu definitiu a Marina d'Or: Oropesa elimina l'icònic rètol de la ciutat de vacacions
  • Este estiu torna a obrir les seues portes el resort que està sent remodelat després de la compra dels seus nous propietaris

'Marina d'Or, ciutat de vacacions, diga'm?'. Qui no ha escoltat esta frase en els tascons publicitaris del complex turístic que va impulsar l'empresari català Jesus Ger a Orpesa, situant a esta localitat castellonenca en el mapa del turisme mundial.

D'aquell resort ja queda poc. En la seua entrada cridava l'atenció una espècie d'animal que donava la benvinguda als turistes. La seua imatge característica contínua allí -almenys de moment- però ja no apareix escrit Marina d'Or.

Esta mateixa setmana estan procedint a la retirada de les lletres publicitàries de la ciutat de vacacions.

Marina d'Or: dels seus inicis al canvi actual

L'empresari va iniciar la construcció de Marina d'Or en els anys 90 i va arribar a comptar amb més de 3.000 empleats i unes 100 oficines a Espanya i altres països de l'estranger.

Situada enfront de la platja dels Amplàries, limita al nord amb la platja de Torre la Sal i al sud amb Morro de Gos, té una longitud superior als 2 quilòmetres.

Marina d'Or es va publicitar en concursos de bellesa com Miss Espanya a més d'esportius. El vaixell anava a tota vela.

Diversos hotels, un de cinc estreles, un balneari, parc aquàtic, discoteca, centre comercial... Marina d'Or era una autèntica ciutat de vacacions.

No obstant això, la crisi del covid va acabar llastrant el complex turístic que no va poder fer front als deutes. En 2019, Marina d'Or va ser adquirida pel fons d'inversió Faralló i en 2023 va passar a les mans del grup Forts i Magic Costa Blanca, que han iniciat un procés de remodelació de les instal·lacions que ja comercialitzen amb turoperadors del Regne Unit o agències d'Islàndia, Portugal, Itàlia, Polònia o Suècia.

Pujar