Castellano

Polèmica en els Moros i Cristians d'Oriola: un ambaixador blanc portat a coll per 48 subsaharians

@Jose_rl97
@Jose_rl97
  • Aquest fet ha indignat a multitud de persones, tant veïns de la ciutat, com a usuaris de les xarxes socials, on han mostrat el seu descontentament i indignació

El que es preveien com unes grans festes de la Reconquesta a Oriola després de dos anys sense poder celebrar-se, s'han vist embolicades en una gran polèmica després de la desfilada de l'ambaixador moro, Francisco Marcos, qui va ser portat a coll en una carrossa amb forma d'escorpí per 48 subsaharians.

Aquest fet ha indignat a multitud de persones, tant veïns de la ciutat, com a usuaris de les xarxes socials, on han mostrat el seu descontentament i indignació.

Una de les milers de persones que van acudir a veure la desfilada compartia el vídeo del moment a través del seu compte de twitter on indicava que "no done crèdit al que acaba de passar a Oriola". Aquesta usuària lamentava que "l'ambaixador moro ha desfilat en una carrossa porteada per persones negres".

Un vídeo que ha rebut multitud d'interaccions i que ha sigut visionat quasi 150.000 vegades. Els comentaris denuncien una "apologia de l'esclavitud en 2022", uns altres ho titllen de "vergonyós" i indiquen que "les desfilades no són per a recrear l'esclavitud, no té justificació i no podem observar escenes d'aquest tipus sobre un col·lectiu i defensar-lo".

També defensen que "l'esperit de la festa no és el que hem vist a #Oriola. El nivell de vergonya i racisme del qual ha fet gala el sr ambaixador ha superat tots els nivells. Els racistes, classistes, excloents i cacics no poden apropiar-se de les nostres festes populars".

Pujar