1 de desembre de 2020 1/12/20

Cicle de conferències "L’Horta del Baix Segura, Rebost i Patrimoni d'Europa"

  Del 17 d'octubre al 14 de novembre, el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola acollirà el cicle de conferències organitzat per la Càtedra Arquebisbe Loazes de la Universitat d'Alacant titulat L'Horta del Baix Segura, Rebost i Patrimoni d'Europa, coordinat pels catedràtics de la Universitat d'Alacant Gregorio Canales Martínez i Joaquín Melgarejo Moreno.

  Durant el mes d'octubre s'impartiran les conferències següents: el dia 17 tindrà lloc la ponència titulada «La Huerta del Bajo Segura, una construcción social y paradigma de la Cultura del Agua» a càrrec del catedràtic de Geografia Humana Gregorio Canales; «La modernización del regadío tradicional: situación actual y perspectivas de futuro» serà la segona xarrada programada i serà impartida el dia 24 pel professor d'Enginyeria Agroforestal i director de l'EPSO, Ricardo Abadía. La tercera, amb la denominació «La Huerta de la Vega Baja, un paisaje identitario formado por un sistema resiliente» serà impartida el dia 31 d'octubre per la professora de l'Àrea d'Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat d'Alacant, Clara García .

  Aquesta trobada continuarà al novembre, i el dia 7 s'impartirà la conferència «Las infraestructuras hidráulicas básicas de la Vega Baja del Segura», a càrrec de Joaquín Melgarejo, catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques i director de l'Institut de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant.

  Conclourà el cicle el dia 14 de novembre amb la conferencia «Turismo en áreas rurales: la Huerta del Bajo Segura como destino vacacional y recreacional», ponència a càrrec de Michael Allhoff, periodista i fundador gerent d'AlphaMedia Comunicación.

  Totes les conferències seran a les 20.00 hores a la sala d'actes del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola, situat al carrer de Ruiz Capdepón, número 3, planta baixa.

  Pujar