elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Papa Francesc: “Tarancón va ser gran”

    Estes paraules que prenen el títol de l’article, son les que va pronunciar el passat dilluns 20 de novembre en la inauguració de l’homenatge al cardenal Tarancón en Madrid, Don Julio Rimoldi en nom del Papa Francesc. Amic personal del Sant Pare i Vicepresident de la Fundació Profuturo, Rimoldi va participar en el debat on van intervindre el cardenal Maradiaga, coordinador del C-9 cardenalici, cardenal Osoro, arquebisbe de Madrid, el cardenal Martínez Sistach, emèrit de Barcelona, el P. Ángel, fundador de Mensajeros de la Paz, i Juan José Enrique-Tarancón, nebot del cardenal de Borriana.

    Recordant al cardenal Tarancón, soci número 1 de Mensajeros de la Paz, el paisà borrianenc va ser el centre del debat enmig d’una societat que reclama diàleg i entesa, sempre fent referència a Tarancón, com un home d’esperit lliure, al servei de la societat. El cardenal emèrit de Barcelona, ens rememorava a Tarancón i també a Pau VI, i al cardenal Jubany, predecessor de Sistach en Barcelona, com persones dedicades a la causa de l’evangeli i unides per la causa del bé comú i la fraternitat.

    El cardenal Osoro ens va fer present que ell havia segut successor de Tarancón en Oviedo i en Madrid, i que nosaltres tenim hui la responsabilitat de crear convivència com el cardenal de Borriana, perque tots estem cridats a fer el bé.

    El cardenal Maradiaga, un dels principals col·laboradors del Papa Francesc en la reforma de l’església, va afirmar que Tarancón i Francesc, son dos pastors que aposten pel diàleg, inclús davant de la hostilitat. Maradiaga, que és un dels hòmens més propers i de més confiança de Bergoglio, es va comprometre a portar explicar-li al papa el ressó d’este merescut homenatge al cardenal Tarancón, fent ben viva la flama que encara il·lumina l’església en el present. A més va agrair públicament al P. Ángel, que gràcies a ell s’ha celebrat este homenatge en Madrid.

    Amb estes notícies se pot afirmar amb goig i satisfacció que la figura i obra del cardenal Tarancón continúa viva. Quin millor successor del seu esperit que el Papa Francesc.

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    Pujar