elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Gabriel Portero Valls. Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent
La Palestra - RSS

Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  FOTOS
  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions- (foto 1)

  Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som un poble que sempre està en moviment. Eixa vitalitat es traspua en les desenes d’associacions, col·lectius i entitats, les quals, des de la cultura, l’esport, l’educació, el moviment veïnal, el sector sociosanitari, el medi ambient, la joventut, la cooperació i altres àmbits, treballen per millorar la nostra ciutat.

  És de justícia reconéixer que les associacions exerceixen un paper crucial en el teixit social d’Ontinyent perquè proporcionen una plataforma per a la participació ciutadana, representen interessos diversos, promouen la innovació social i contribueixen al desenvolupament comunitari. La seua presència activa i compromesa condueix a un major benestar i progrés de la ciutadania. Però, no obstant això, el seu impacte es veu limitat si no compten amb els recursos adients.

  Una de les principals barreres amb què es troben aquestes organitzacions és la complexitat del procés de sol·licitud i adjudicació de subvencions. Són les mateixes entitats qui ens han manifestat en diverses reunions de treball que estan patint aquesta problemàtica de manera molt generalitzada. La majoria de col·lectius no tenen el personal capacitat ni els recursos per tal de navegar per la burocràcia que suposa l’obtenció de fons públics. És ací on entra en joc la idea d’una oficina municipal d’assessorament tècnic, actuant com a pont entre les associacions i els recursos disponibles.

  La creació d’un espai municipal dedicat principalment a facilitar l’accés a subvencions per a associacions no solament simplificaria els procediments administratius, sinó també asseguraria una distribució més equitativa dels recursos. Aquesta oficina pot proporcionar orientació experta i suport a la redacció de propostes, requisits de documentació i terminis, fent que el procés siga més transparent i comprensible per a les organitzacions de base.

  A més, la presència d’una oficina de suport contribuiria a enfortir la relació entre l’Ajuntament i les associacions locals. La col·laboració activa entre ambdues parts pot permetre una major comprensió de les necessitats d’Ontinyent i garantir una assignació de recursos més precisa i eficient. Aquesta sinergia podria traduir-se en projectes més sòlids i sostenibles que beneficien a un major nombre de ciutadans i ciutadanes.

  En un moment en el qual la societat demana solucions innovadores i participació ciutadana, la creació d’aquesta oficina municipal de suport tècnic es presenta com una mesura essencial. Aquest pas no sols alleugerirà les càrregues administratives de les associacions, sinó que també enfortirà els llaços comunitaris i potenciarà l’impacte positiu d’aquestes organitzacions en la vida quotidiana.

  És per tot això que Compromís per Ontinyent, en el Ple Municipal del proper dijous, presentarem una moció per a la creació d’una Oficina municipal d’assessorament tècnic a les entitats de la nostra ciutat, per tal que aquestes puguen disposar dels recursos, espais i personal suficients que els faciliten els tràmits administratius i de gestió de subvencions. D’aquesta manera podran desplegar tot el seu potencial en benefici d’Ontinyent.

  És fonamental que sumem esforços per continuar impulsant el nostre teixit associatiu. La proposta que presentem és viable i aborda de ple una necessitat comuna a la gran majoria d’entitats. De segur que la convivència i el dinamisme social que tant ens identifiquen com a ciutat agrairan que aquesta Oficina siga una realitat ben prompte.

  Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
  Pujar