elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Wenceslao Alós Valls
Carta oberta a Moncofa - RSS

Al servici del ciutadà

  Des del primer dia que vam assumir la gestió municipal tot l’equip de govern tenim les idees clares, la prioritat és el ciutadà. Hi havien moltes coses pendents, molts projectes a meitat i també molts sense començar. Ara han passat dos anys i la situació hem aconseguit reconduir-la.

  Recordem com en l’estiu del 2015 Moncofa tenia sols dos banderes blaves amb problemes greus al Canal de Masbó, un sector turístic paralitzat, camins i carrers sense asfaltar, un camp de futbol de mitjans del segle passat, una biblioteca nova acabada però sense obrir, etc. i també un deute prop dels 8 milions d’euros.

  Per al Partit Popular, el fet de baixar impostos sempre ha sigut una prioritat però per poder arribar més lluny, un pas previ és reduir el deute i a final d’este any deixarem el deute per davall dels 2,5 milions. A més a l'igual que l'any passat hem tornat a demanar la revisió cadastral a la baixa, i encara que no és suficient la suma de les dos baixades farà que els valors baixen un 18%, valors que s'apliquen no sols a la contribució sinò també a altres impostos.

  Però també tenim clar que baixar el deute i els impostos no és prou, el ciutadà vol que fem coses, que portem projectes endavant. Un projecte molt important és el camp de gespa artificial, un camp de gespa que ha sigut possible gràcies a l’ajuda de la Diputació de Castelló i pel qual el nostre poble sols ha pagat 200.000 euros.

  Dos dels projectes que més satisfacció ens han aportat han sigut també l’obertura de la nova biblioteca i la unitat de respir. Per a la biblioteca hem reutilitzat gran part del mobiliari de l’anterior i d’ella gaudeixen molts dels nostres menuts. La unitat de respir ha tingut una gran acceptació, ja que permet la conciliació familiar i ajuda tant als malalts com als seus familiars.

  També vam tindre un gran èxit l’estiu passat al recuperar la bandera blava de la platja del Canal de Masbó i obtindre una senda blava però enguany encara hem anat a més i, per primera vegada en la història de Moncofa, tenim 4 banderes blaves, un reclam turístic inigualable.

  En l’apartat turístic, a més a més, lluitem per fer cada vegada més activitats, les fires de Pasqua al passeig, els bous al grau en les festes de Sant Roc, i molts actes perquè tot el món parle de Moncofa com una “mar d’activitats”.

  Però també treballem per a aconseguir treball per als ciutadans i, per primera vegada en la seua historia, després de 25 anys d’existència, Moncofa tindrà el seu taller d’ocupació. Pensant en el ciutadà, ho hem aconseguit i continuarem demanant-ne perquè els més joves puguen tindre un sou mentre es formen i perquè els no tan joves es reciclen.

  I tot açò, i tots els projectes de futur, amb la mateixa premissa, pensant i estant al servici del ciutadà.

  Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
  Pujar