elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Operació eixida: s'esperen 5.550.000 de desplaçaments en les carreteres valencianes aquesta Setmana Santa

Operació eixida: s'esperen 5.550.000 de desplaçaments en les carreteres valencianes aquesta Setmana Santa
  • La segona fase de l'operació comença aquest Dimecres Sant a les 15.00 hores i finalitza el Dilluns de Pasqua a les 24:00 hores

Amb les vacances de Setmana Santa, les carreteres de la Comunitat Valenciana es preparen per a acollir l'operació eixida.

Així, la Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 5.550.000 desplaçaments de llarg recorregut i interns en les carreteres de la Comunitat Valenciana durant la segona fase de l'operació especial de trànsit de Setmana Santa, que s'espera més important que la fase anterior per volum de vehicles al llarg de tota la xarxa viària.

Per províncies, en les carreteres de València s'esperen 2.550.000 desplaçaments; a Alacant, 2.000.000; i a Castelló, 1.000.0000.

Quan comença l'operació eixida?

L'operació eixida de Setmana Santa arranca aquest Dimecres Sant a les 15.00 hores i finalitza en la Comunitat Valenciana, a les 24.00 hores del Dilluns de Pasqua, 10 d'abril.

Coincideixen les vacances escolars i els actes religiosos

La Setmana Santa és el període que es produeix un important èxode de vehicles dels nuclis urbans propiciat per les festivitats d'aquestes dates, les vacances escolars i universitàries, i per multitud d'actes religiosos de fort arrelament popular. Per això, la DGT posa en marxa el dispositiu especial de Setmana Santa dividit en dues fases.

La primera es va prolongar des de divendres passat fins al diumenge, 2 d'abril. En aqueix període, no van produir accidents de trànsit en la Comunitat Valenciana. La primera fase, en la qual la DGT va estimar més de 2,3 milions de desplaçaments en les carreteres valencianes, s'ha saldat amb una disminució de la sinistralitat del 100% en relació amb l'any passat.

Pujar