30 de novembre de 2020 30/11/20

La Societat de Festers lliura la seua insignia de plata a Jorge Rodríguez

La Societat de Festers lliura la seua insignia de plata a Jorge Rodríguez - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Societat de Festers lliura la seua insignia de plata a Jorge Rodríguez - (foto 2)
  La Societat de Festers lliura la seua insignia de plata a Jorge Rodríguez - (foto 3)

  La Societat de Festers del Santíssima Crist de l’Agonia lliurava aquest diumenge la seua Insignia de Plata Menció Especial a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. Va ser al transcurs del tradicional acte de “L’Esmorzar de la Llàgrima”, un acte ple d’emotivitat que cada any serveix recordar el festers difunts, tot aprofitany per reconèixer als festers més veterans i a altres persones pel seu treball per la festa. El primer edil, en la seua intervenció, es mostrava totalment sorprès pel reconeixement, assenyalant que “és una de les poques vegades en ma vida que em quede sense paraules”, per a després posar en valor la importància de les festes de Moros i Cristians, “una importància que sempre han de tenir present tant la Diputació com l’Ajuntament”.

  L’acte va estar precedit per una missa a l’ermita de Santa Anna en sufragi pels festers difunts, on molts dels presents es van emocionar i no van poder reprimir les llàgrimes en recordar la passió per la festa de José Belda Pla, Tomas Doménech Belda, Antonio Ferrero Samper, Miguel Furió Furió, Lorena Gramage Seguí, Onofre Pomar Pujadas, Rafael Sais Sanchis i Juan Vidal Tormo. En l’acte, acompanyat en tot moment per la música de la Banda Simfònica d’Ontinyent, l’alcalde i el president de festes, José Rafael Sanchis, van imposar insígnies als càrrecs de les festes d’enguany (capitans, ambaixadors, banderers i primers trons), repartint-se també distincions als festers que s’han fet mereixedors d’un reconeixement públic a proposta de la Junta de Festes o de les pròpies comparses.

  D’aquesta manera, rebien les insígnies de plata (persones amb 65 anys d’edat o més i 50 ininterromputs com a festers) de la comparsa Cides Gonzalo Barberá Catalina; dels Taifes José Rafael Ferrero, Joaquin Garcia i Ismael Cambra; i dels Moros Espanyols Diego Francés, Manuel Pérez, José Francisco Ferrero , Francisco Llin, Ramón Martinez, Enrique Galbis, Antonio Torro, Juan Vicente Ureña i Jose Gandia.

  A més a més, es van lliurar medalles de primers trons d’honor per a José Sanchis Gandia a proposta de la comparsa Arquers i a Manuel Requena Collado a proposta de la comparsa Saudites; i a proposta del President de Festers per a Ernesto Soler Sais, de la comparsa Llauradors; i Rafael Gandia Mollá, dels Moros Berberiscos.

  Pujar