elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Pressupostos del Consell preveuen 11 milions d’euros en inversions per a Ontinyent en 2020

Els Pressupostos del Consell preveuen 11 milions d’euros en inversions per a Ontinyent en 2020 - (foto 1)
  • L’Alcalde Jorge Rodríguez destaca que és el pressupost del Consell més inversor de la història a la ciutat

El Pressupostos de la Generalitat Valenciana contemplen inversions a la ciutat d’Ontinyent per import d’11'2 milions d’euros per a l’exercici de 2020. En concret, el projecte autonòmic de pressupostos assigna importants partides per avançar en l’execució del nou Hospital, el Palau de Justícia, la millora del barri de La Vila o el Pla Edificant, entre altres. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha dit que es tracta del pressupost del Consell més inversor de la història a la ciutat: “hem d’estar agraïts al Govern del Botànic per apostar fermament per la nostra ciutat i al mateix temps hem de sentir-nos satisfets. Darrere d’estes inversions està la gran tasca del Govern Municipal i de l’aparell administratiu de l’Ajuntament”, ha assenyalat Jorge Rodríguez.

La partida més elevada és la destinada a l’anualitat de les obres del nou Hospital (9 milions d'euros), dins del pla d'inversions previst per executar la infrastructura, que contempla un total de 27’5 milions fins a l'any 2022. Igualment, el Consell preveu 1’7 milions d’euros per a l'execució de les obres previstes als centres educatius dins del Pla Edificant, i altres 500.000 euros per a millores al centre històric del barri de La Vila. Als Pressupostos apareix també una partida de 48.000 euros per pagar la redacció del projecte del nou Palau de Justicia, on es contempla una inversió de prop de 2’5 milions d’euros, ha confirmat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una compareixença a les Corts.

El primer edil ha exposat que d’Ontinyent “no sols estarem atents a l'execució d'estos projectes, sinó també a aconseguir més diners per a altres actuacions”, posant com exemple l’aprovació la setmana passada d’una subvenció de 2 milions d’euros del Ministeri de Foment (1’62 milions) i Generalitat (351.000 euros) per posar en marxa un nou programa de Rehabilitació Urbana a la ciutat. Així mateix, l’Alcalde d’Ontinyent ha recordat la tasca de captació d’ajudes que sols este anys ha comportat l’aprovació de 29 projectes presentats a línies d'ajudes de Generalitat, Diputació, Govern d'Espanya, Fons Europeus o Càmara Espanya que han suposat l'ingrés de 1’3 milions d'euros a les arques municipals.

Jorge Rodríguez, incidia en què “quan les coses es fan bé els resultats es repleguen, independentment del color polític, i ara el que queda és seguir treballant amb les diferents administracions per seguir traent endavant els projectes que van estar bloquejats durant anys i aprofitar qualsevol ocasió que tingam per atraure noves inversions que ens ajuden a millorar la ciutat”, concloïa.

Pujar