elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent presentarà el seu Pla de Mobilitat Sostenible al marc d’unes jornades amb més d’una dotzena activitats

Ontinyent presentarà el seu Pla de Mobilitat Sostenible al marc d’unes jornades amb més d’una dotzena activitats - (foto 1)
  • El coordinador de Territori i la regidora de Sostenibilitat presenten les jornades “Sostenibilitat i Mobilitat” que inclouran xerrades, projeccions, excursions i concursos

  • Jaime Peris i Patricia Folgueras destaquen que la presentació del pla “culmina un procés participatiu on el teixit associatiu local ha estat protagonista”

Després de prop d’un any d’intens treball, Ontinyent presentarà el proper dimarts les conclusions del seu Pla de Mobilitat Sostenible. Ho farà al marc de les jornades “Sostenibilitat i Mobilitat”, que del 17 de setembre al 5 d’octubre inclouran xerrades, projeccions, excursions i concursos, i que eren presentades hui en roda de premsa pel regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, i la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras.

Jaime Peris incidia especialment en la importància del El Pla de Mobilitat, un document estratègic promogut des de l’àrea de Territori i elaborat per l’empresa “Idom i la Ciutat Construïda” baix la supervisió de la regidoria de Sostenibilitat, per plantejar solucions als problemes detectats en una fase prèvia de diagnosi i que siguen realitzables per l’Ajuntament. Tant Peris com Folgueras destacaven que la presentació del pla “culmina un procés participatiu on el teixit associatiu local ha estat protagonista de nombroses reunions i enquestes”.

El coordinador de Territori destacava que “la mobilitat ens afecta a tots de manera directa en la nostra vida quotidiana i volem afavorir una mobilitat sostenible. Davant d’això, aquest Pla no pretén dir als ciutadans com s’han de moure, sinó facilitar els moviments diaris per estalviar temps i diners tot respectant les necessitats dels diferents col·lectius”, avançava. El coordinador també recordava la recent adhesió d’Ontinyent al “Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia” impulsat per la Unió Europea per reduir les emissions de CO2, i que presenta pràcticament els mateixos objectius que el Pla de Mobilitat.

La presentació del Pla i els seus resultats tindrà lloc el proper dimarts 20 de setembre a les 19:30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, i s’acompanyarà de reunions en els diferents barris (Sant Josep i Poble Nou el dia 21, Sant Rafel el 27 i el Llombo el 28) per explicar les propostes plantejades pel Pla per tal d’afavorir la mobilitat sostenible en cada zona.

Estes reunions són part de la programació d’unes jornades que començaran coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, i que començaran aquest cap de setmana amb excursions a la Cova de la Soterranya (dissabte a les 8:30, des de l’escalinata del Pou Clar) i a la Via Verda d’Alcoi en bicicleta (des de les 10:30 hores a l’estació de trens d’Ontinyent). Als dies següents, tal com explicava la regidora de Sostenibilitat, hi haurà una jornada de Camins Escolars Segurs amb performances als centres educatius; una bicicletada nocturna amb sopar en el Pou Clar; una conferència sobre “La volta al món en bicicleta” al Centre Cultural Caixa Ontinyent i un acte d’agraïment al voluntariat mediambiental.

Patricia Folgueras afegia que a més de tot açò s’organitzen tres concursos: un de curtmetratges de temàtica ambiental; un de fotografia paisatgística del riu Clariano; i un tercer de fotografia modificada sobre la ciutat, amb 300, 100 i 250 euros en premis, respectivament. Les Jornades també inclouen la Mostra de Cinema i Medi Ambient “Mocmao”, amb diferents projeccions relacionades amb el medi ambient a les sales de cinema de “El Teler” i al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, aptes per a tots els públics però amb especial atenció als xiquets i xiquetes.

Folgueras agraïa la col·laboració de Caixa Ontinyent, Comerç In i el Cine Club Utiye i destacava especialment “la necessitat de posar en valor les accions de les diferents entitats i associacions que estan treballant per aconseguir una ciutat més amigable per als vianants i ciclistes”. En aquest sentit al·ludia al Centre Excursionista d’Ontinyent, el col·lectiu Ontinyent en Bici, les associacions veïnals de Sant Josep, Poble Nou, Sant Rafel i el Llombo; així com als col·legis Rafael Juan Vidal i Bonavista i l’IES l’Estació, que participen activament de la programació prevista, que es pot consultar íntegrament a través de la web www.ontinyent.es

Pujar