elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent presenta el cartell oficial per a la celebració del Corpus 2023

Ontinyent presenta el cartell oficial per a la celebració del Corpus 2023
  • La Colla de Campaners presenta al regidor de Cultura un disseny que dóna protagonisme a elements vinculats als balls tradicionals

MÉS FOTOS
Ontinyent presenta el cartell oficial per a la celebració del Corpus 2023 - (foto 2)

Ontinyent ja té cartell oficial per a la celebració del Corpus 2023. Rafa Cantavella i María Mira, de la Colla de Campaners, han presentat al regidor de Cultura, Àlex Borrell, el disseny d’enguany, amb un protagonisme especial als elements vinculats als balls tradicionals. Cal recordar que la Colla de Campaners és un dels 6 grups que participen d’esta festa (junt a Gegants i Cabets, Grup de Danses, Col·legi Bonavista, Comparsa Llauradors i Associació de Festes del Camí dels Carros).

Àlex Borrell recordava que “l´any 2019 es va decidir que cada any s’encarregaria un dels grups de confeccionar el cartell del Corpus. Enguany, la Colla de Campaners va dessignar com autor del cartell a Miguel Revert Barberà, tècnic de medi ambient a Banyeres, qui ja va participar en el disseny de les vidrieres de l’escala del campanar de Santa Maria. Revert ha preparat un disseny que posa en valor una part fonamental de la celebració del Corpus a Ontinyent, com són els balls tradicionals”, assenyalava.

Així, en el cartell es poden vore reflectits tots els balls tradicionals en la figura central, que intenta representar el Ball dels Cavallets, junt a l’Enramada que es realitza sols al Corpus. Sobre el cos del cavallet apareix el cap de l`Àguila i la cua de la Tartuga. El ballador està composat per un Cabet (Tinyós) amb cos de Gegant (Reina Cristiana), amb barret de ball dels  Arquets i penjoll d’un dels gegantons (Benarrai), que sosté el garrot utilitzat en el Ball dels Pastorets. El cavallet es vesteix amb el dorsal d’un dels set pecats capitals (l’enveja) representats al ball de la Moma i el faldó és la falda de les balladores de la Veta. També apareixen la dolçaina i el tabal com a elements musicals que permeten les melodies dels balls. També apareix la Custòdia, en la O del Corpus.  

La processó tindrà lloc el diumenge 11 de juny, sempre precedida de la desfilada de la Vespra, el 10 de juny a les 19 hores. Diumenge 11, quan finalitze l’eucaristia, aproximadament a les 19h tindrà lloc l’eixida de la processó cívico-religiosa del Corpus. Com a novetat d´enguany s’incorpora el ball dels Tornejants que la comparsa Llauradors va estrenar en la capitania del 2022, representat al cartell amb la veta blava trenada al garrot. La música que acompanyara la processó cívico -religiosa serà la de Tot per la Música.

Pujar